Oslo-skole går tilbake til hjemmeundervisning som følge av streiken

Fyrstikkalleen skole i Oslo stenger lokalene og ber sine omlag 1000 elever logge seg på digital undervisning i morgen mandag som følge av streiken.

Oslo-skolen Fyrstikkalleen skole melder på sin hjemmeside at de stenger skolen for fysisk oppmøte og går tilbake til digital hjemmeundervisining som følge av busstreiken.

Søndag morgen ble 3.800 bussjåfører i kollektivselskapene Ruter, Brakar og Østfold kollektivtrafikk tatt ut i streik.

Siden streiken er lovlig, kan kollektivselskapene ikke sette inn ekstra kapasitet på tog, T-baner, trikker og båter. Med det blir det trangere om plassen på disse transportmidlene, noe som vanskeliggjør overholdelse av smittevernreglene, skriver NTB.

Les også: Buss-streik skaper hodebry for arbeidsreisende og elever i Oslo-regionen

– Ikke reis med mindre du må, hold anbefalt avstand og bruk munnbind etter anbefalingene fra helsemyndighetene, skriver Ruter i en pressemelding.

Streiken innebærer at skolebussene i Oslo og Viken innstilles. Unntaket gjelder skoleskyssen i Hemsedal og enkelte linjer i Nore og Uvdal, Flesberg og Sigdal.

Transportmidler som tog, T-bane og trikk vil fremdeles gå som normalt.

På hjemmesiden viser Fyrstikkalleen skole til at Byrådsleder Raymond Johansen har gått ut og advart mot en krevende situasjon i kollektivtrafikken grunnet smittevern, og skolen velger derfor og holde lokalene stengt. 

De informerer videre om at det vil komme ny beskjed i løpet av mandagen om hva som vil skje med tirsdagens undervisning. Skolen har ungdomsskole og videregåendeskole i samme bygg, og har omlag 1000 elever og 120 ansatte. 

De 3.800 sjåførene i streik er organisert i Yrkestrafikkforbundet, Fellesforbundet, Jernbaneforbundet og Fagforbundet, som til sammen har 12.000 medlemmer. 

Arbeidstakerorganisasjonene mener at lønnsavstanden fra bussjåfører til industriarbeidere er blitt stadig større de siste årene, ifølge NTB.