Nyheter

– Beslutningen strider mot faglige anbefalinger

Guri Melby i Oslo Venstre reagerer sterkt på at byrådet skal rive Tøyenbadet.

Bilde 1 av 3

(Saken er oppdatert med svar fra Guri Melby).

Dagsavisen skrev tidligere i dag at byrådet har besluttet å rive Tøyenbadet. Ifølge Idretts- og kulturbyråd i Oslo, Rina Mariann Hansen (Ap), er bygget i for dårlig stand, og plassen dårlig utnyttet.

– Problemet med Tøyenbadet i dag er ikke at det er for få kvadratmeter, men at de er dårlig brukt, sa Hansen til Dagsavisen.

Planen er derfor å bygge et nytt Tøyenbad, inkludert en flerbrukshall, hvis prisen er overkommelig.

Les også: Byrådet river Tøyenbadet

– Mangel på vilje

Guri Melby, gruppeleder for Venstre i Oslo, mener rivingen er et godt eksempel på Venstres hovedinnvending til måten byrådet jobber med Tøyen på.

Det er manglende helhetlig planlegging, og mangel på vilje til å involvere både bystyret og lokalbefolkning i å finne de beste løsningene, sier Melby.

Hun er heller ikke fornøyd med byrådets valg av beliggenhet for et eventuelt nytt bad.

Jeg reagerer ganske kraftig på at de tilsynelatende bare har bestemt seg for å bygge nytt bad der det gamle ligger, sier gruppelederen.

Melby viser til utredninger fra 2014 og 2015 som mente badet burde flyttes til Caltexløkka lenger ned i Tøyenparken. Begrunnelsene for dette var at badet skulle ligge nærmere t-banen, og for å unngå stenging under byggeperioden.

For deg med ♥ for Oslo: Følg oss på Facebook!

Savner debatt

Venstre-gruppelederen mener nå at beslutningen om riving og beliggenhet er tatt på mangelfullt grunnlag. Fra Rina Mariann Hansen etterlyser hun nå en mer inkluderende prosess.

Såpass store saker mener jeg bør drøftes både i bystyre og i lokalsamfunnet før man tar en beslutning, særlig når den beslutningen man tar strider mot faglige anbefalinger, sier Melby.

Hansen har forhåndskonkludert på lokalisering i strid med faglige råd, og uten en ordentlig debatt, sier hun.

Underlig vurdering

Rina Mariann Hansen stiller seg uforstående til Melbys anklager. Hun mener både lokalisering og riving ble bestemt i fellesskap.

Dette bestemte bystyret i forbindelse med idrettsbehovsplanen som ble vedtatt 14. desember i fjor. Så det har vært store muligheter for å påvirke, spesielt siden Melby satt i komiteen som har behandlet den planen, sier Hansen.

Da la vi fram at vi ønsker å ha badet der det ligger for å ikke ta mer av grøntområdet. Hvis Venstre vil ta mer av parken så er det en litt underlig vurdering, avslutter hun.

Bystyret ikke informert

Guri Melby (V) sier det er feil at bysrådet har lagt planene om lokalisering frem for bystyret.

Jeg sjekket det opp med det som står i Idrettsbehovsplanen som bystyret vedtok, der det ikke står noe om lokalisering, sier hun.