Nyheter

Løkka skyline

Visste du at Grünerløkka en gang i tiden ble kalt Ny York? Nå er The big apple tilbake i bydelen, med retroinventar og skai-sittegrupper for åtte millioner kroner.

1 av 2

I morgen åpner Nedre Løkka Cocktailbar & Lounge. Grünerløkka er et sted man drar til for å spise. Det vil Nedre Løkka ta del i ved å invitere kokker, gründere og nye aktører til å servere mat fra deres pop-up-kjøkken, altså et kjøkken hvor kokker og meny rullerer med noen ukers eller måneders intervall.

– Vi ønsker å gi unge, norske gründere og etablerte, utenlandske aktører muligheten til å eksperimentere med ulike, nye matkonsepter fra vårt pop-up-kjøkken. Lokalene har et komplett kjøkken, så mulighetene er mange både med tanke på ulike typer konsepter og menyer. Dette vil også være en spennende vri for våre gjester, som får muligheten til å prøve en meny som stadig er i endring gjennom ulike gjesteopptredener på kjøkkenet, forteller Jama Awaleh, som sammen med eier Kim Søyland, står bak den nye cocktailbaren.

New York

Duoen ser mot New Yorks cocktailrenessanse og ønsker å lage cocktails som funker bra med de tilstøtende restaurantene.

– Vi tror at de samme menneskene som verdsetter god mat også verdsetter en god cocktail. På Grünerløkka kryr det av gode spisesteder, derfor har vi skreddersydd cocktail-menyen slik at den komplementerer de beste smakene området har å by på, forteller eier Kim Søyland.

Utsmykking og sittegrupper i skinnimitasjonen skai gir et bestemt inntrykk av at vi skal tilbake i tid, og over dammen. Og det har kostet: anslagsvis åtte millioner kroner, får Dagsavisen opplyst.

Ny York

Plasseringen i Grünerløkkas hovedgate og den solide forankringen passer bra med områdets historie. For visste du at «Ny York» var en betegnelse på den sørvestlige og eldste delen av Grünerløkka; Nordre gate, Markveien, Akerselva ved Søndre gate og Akerselva ved Nedre gate?

Dette kan stamme fra den amerikanskinspirerte farten i utbyggingen, eller at det skyldes at gatenettet på Grünerløkka ligner på de rettvinklede og brede gatene på Manhattan i New York.

Både Ny York og nåtidens New York har lagt grunnlaget for barens cocktail-meny, og mange av drinkene er basert på norske ingredienser, med en amerikansk twist, som det heter. Nedre Løkka Cocktailbar & Lounge ligger i Thorvald Meyers Gate 89, i de gamle Escalon-lokalene og åpner i morgen, 1. desember.