Kjetil Rekdal (t.h.) var i stand til å hoppe høyt etter seieren over Odd. Til venstre assistenttrener Morten Tandberg.

Mindre pasta, flere poeng for Vålerenga

Vålerenga er formlaget i norsk fotball. Kostholdet får også litt av æren.

 

Deler av VIF-troppen går på diett. Enkelte av spillerne har fått forbud mot brød, poteter, pasta og ris. Den klassiske «steinalder»-kosten har fått sin renessanse. Endringen kom etter at Ronny Deila ville at noen skulle gjennomgå kostholdet i klubben. Han tar med seg ernæringsfysiolog til Vålerenga.

– Når man trener hver dag må man ha næring, men man kan gjøre noe med hva slags næring man tar til seg, sier Kjetil Rekdal til Dagsavisen.

Les også: Deila-effekten

Kapteinen endret matvaner

Han avviser at det er noe slankeprosjekt. Men han har selv benyttet anledningen til å komme i bedre form og gå ned i vekt.

Kaptein Christian Grindheim er en av dem som har endret matvanene.

– Ja, det er blitt mye mindre karbohydrater, mindre brød og pasta. Og selvfølgelig sukker. Det går greit, sier Grindheim til vif.no.

Sju kamper uten tap, og fem seire i samme periode, gjør at Vålerenga er høstens lag i norsk fotball, så langt. Nå skal Vålerenga bruke landslagspausen til å restituere de spillerne som trenger det. Andrelaget spilte kamp i går og vant, og på fredag er det lagt inn en treningskamp mot Raufoss. For også 1. og 2. divisjon har pause i programmet.

- Og det er viktig for oss at rekruttlaget beholder plassen i 2. divisjon. Nå får mange av våre nye spillere kamptrening der også, sier han.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Godset neste

– Den største årsaken til suksessen er at vi endelig har fått spillerne der de skal være. Da tålte de fleste av dem den knallharde treningen vi la inn i sommer. I vår hade vi en uendelighet av skader og spillere som brukte lang tid på å restituere seg. Og så må vi innrømme at vi har hatt marginene med oss i de siste kampene, sier Kjetil Rekdal.

Og legger til: - Alle lag i ligaen, bortsett fra Rosenborg, har hatt svake og sterke perioder. Den gjenspeiles i tabellen. Nå har vi hatt en sterk periode og det er ingen grunn til at den ikke skal fortsette, sier han.

Vålerengas neste seriekamp er mot Strømsgodset på Ullevaal lørdag 10. september. Det er seks poeng som skiller disse lagene i Godsets favør.

PS. Simen Larsen avslutter karrieren i Vålerenga når kontrakten går ut etter sesongen. Han blir spiller i Start fra 1. januar, uansett hvilken divisjon det blir i.

Les også: Moa inn i landslagstroppen