Sa’Ad-dobbel da Grorud måtte nøye seg med uavgjort

(Grorud – Eidsvold Turn 2-2). Lagene hadde hver sin omgang. Uavgjort var greit, selv om gjestene var nærmest seieren. Yasir Sa’Ad ble tomålsscorer for vertene.

GRORUD MATCH KUNSTGRESS (Dagsavisen): Hjemmelaget Grorud var klart best i 1. omgang lørdag. I solskinn og 23 varmegrader brukte de ringreven Mohammed Mahnin i en dyp ankerrolle. Han kontrollerte rommet mellom egen forsvarsfirer og midtbanespillerne som lå høyere.

Mahnin plukket baller og spilte kjapt og enkelt i lengderetningen.

Når hjemmelaget også kontrollerte rommene mellom Turns midtbane- og forsvarsfirer, kom de til muligheter i det som ble en sjansefattig omgang.

Les mer om Grorud IL her!

Grorud i ledelsen

Grorud tok ledelsen etter seks minutter. Musa Joof Dubois la nydelig til Yasir Sa’Ad. Mottaket skrått inne i feltet var godt. Treffet godt og plasseringen i hjørnet perfekt. 1-0.

Spissen Luka Fajfric fikk to gode muligheter til å øke hjemmelagets ledelse.

Etter 20 minutter lobbet han ballen over Turns keeper og i utsiden av stolpen.

36 minutter var spilt da Fajfric atter ble spilt alene med keeper. Denne gang kom keeper Peder Hoel Lervik ut, gjorde seg stor, og blokkerte skuddet fra Groruds tanksenter.

Rask utligning

Rett før hvilen skøyt Mohammed Mahnin noen centimeter over tverrliggeren etter frispark fra 25 meter.

Ingen sjanser å snakke om for nyopprykkede Eidsvold Turn.

Men gutta fra Grunnlovsbygda brukte bare ett minutt etter hvilen på å utligne, etter flott hodestøt av spissen Stian Teksum.

Men Yasir Sa’Ad hadde fått blod på tann etter scoringen i 1. omgang, og luktet muligheten som oppsto kun et par minutter etter utligningen. Grorud var igjen i ledelsen da fotrappe Sa’Ad dunket inn 2-1.

Publikum koste seg i sola.

Turn kom høyere

Midt i omgangen fikk hjemmelagets spiss Preben Asp ballen på 16-meteren. Feilvendt.

Han bråsnudde, og klinket ballen hardt, men dessverre for hjemmelaget gikk kula på feil side av stolpen.

Eidsvold Turn kom noe høyere i banen, naturlig nok for et lag som jager utligning.

Og de fikk uttelling da spillende trener Johan Richard Andersson fikk stå umarkert i feltet etter dødball.

2-2. Og gjestene kjørte på.

Turn snytt for straffe?

Ble Eidsvold Turn fradømt et straffespark idet vi gikk inn i overtiden?

Nei, dommer dømte corner. Som ble resultatløs.

De to lagene syntes 2-2 var greit. Selv om Turn skrek på straffespark også i overtiden da Filip Møller Delaveris gikk i bakken inne i feltet, seks minutter inn i overtiden.

Lagene hadde hver sin omgang denne lørdag ettermiddagen.

Tomålsscorer

Etter kampen traff vi en strålende fornøyd tomålsscorer i Yasir Sa’Ad. 21-åringen er i Grorud på lån fra KFUM Oslo.

– Jeg står nå med fire scoringer etter fem serierunder. Det er jeg godt fornøyd med, sier han til Dagsavisen.

– Fornøyd med uavgjort?

– Nei. Vi burde punktert kampen før pause. Da var vi klart best og hadde et par fete sjanser.

– Trives du i Grorud?

– Ja, miljøet og samholdet er som i Kåffa. Veldig fin gjeng.

– Er målet retur til Kåffa og eliteseriespill?

– Så klart. Jeg slet med skade, men er 100 nå, og dette var ikke mine siste scoringer denne sesongen.

Grorud møter Kjelsås til byderby kommende helg.

---

Kampfakta

Fotball, 2. divisjon, avd. 2

Grorud Eidsvold Turn 2-2 (1-0)

Mål: 1-0 Yasir Sa’Ad (6), 1-1 Stian Teksum (46), 2-1 Sa’Ad (53), 2-2 Johan Rickard Andersson (83)

Gult kort: Karim Magdy Bata, Grorud. Vital Curtis Kaba og Kristian Bjerknes Håkenstad, Eidsvold Turn.

Dommer: Aleksander Skjold Vermundsen, Hundvåg Idrettslag

Grorud: Vegard Storsve, Mathusan Sandrakumar, Theodor Martin Agelin, Osama Housni (Willian Pozo- Venta fra 87. min.), Herman Øen Paulsrud, Simen Heggdal Beck, Musa Joof Dubois (Karim Magdy Bata fra 78. min.), Yasir Sa’Ad (Sebastian Sørlie Henriksen fra 78. min.), Mohammed Mahnin (Abel Tjomsland fra 45. min.), Preben Asp, Luka Fajfrick (Didrik Sereba fra 45 min.).