Fotball

Dette er VIF-trenerens utfordringer før seriestarten

Dag-Eilev Fagermo fikk flere svar i generalprøven mot Jerv. Ett av dem er at elleveren vil se annerledes ut mot Aalesund 2. påskedag.

Vålerenga slo 1.-divisjonslaget Jerv 2-1 i siste treningskamp før seriepremieren mot «tangotrøyene» på bortebane mandag.

– Hvilke svar fikk du?

– At dette ikke var den elleveren som starter mot Aalesund, sa Fagermo til Dagsavisen i pressesonen etter kampslutt mot Jerv.

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo på sidelinjen mot Jerv.

Les alt om Vålerenga her!

Startelleveren mot Jerv var denne: Magnus Sjøeng, Vegar Eggen Hedenstad, Stefan Strandberg, Henrik Heggheim, Leonard Zuta, Odin Thiago Holm, Fredrik Oldrup Jensen, Henrik Bjørdal, Daniel Håkans, Seedy Jatta, Jacob Dicko Eng.

– Litt av utfordringen var at vi skapte sju store målsjanser mot Jerv i 2. omgang uten å score, og det er jo et svar som er negativt, fortsatte han.

Påskeuken skal brukes til å finne de riktige løsningene før Aalesund-kampen. En spiller som Mohamed Ofkir var ikke på banen mot Jerv, men Fagermo sa til Dagsavisen før helgen at han kom til å rekke AaFK-kampen.

Seedy Jatta fikk tillit fra start mot Jerv. Spissduellen mellom ham og Torgeir Børven, sa Fagermo følgende om:

– Det er i hvert fall en duell. Så det er et godt spørsmål hvem som velges i seriepremieren. Det er en av tingene vi må se på inn mot helgen.

Målsettingen for 2023 skal settes denne uka.

– Vi skal ta en debatt om det torsdag eller fredag, vi pleier å ha en målsettingsdebatt med spillergruppa og trenerteamet i dagene før seriestart. Så vi får definere det (målet) da. Men vi har vært opp og ned i sesongoppkjøringen, så jeg skjønner at det er usikkerhet der ute. Men potensialet er der. Vi må bare få satt sjansene våre, sa Fagermo, som også kommenterte TV 2s tabelltips (8.-plass).

– Det er skuffende hvis vi skulle havne der. Men jeg kan jo forstå det, ut fra den situasjonen vi har vært i i vinter. Men vi ble tippet fra tolvte- til sjetteplass i min første sesong i VIF. Så det går an å gjøre noe med tipsene, poengterte Fagermo.

Mer fra Dagsavisen