Vått: Ordfører Marianne Borgen (SV) har nå fått seg «vått-kort», etter å ha deltatt på kurs i padling.

Borgen over bord!

Oslos ordfører har ikke hatt hodet under vann på 20 år.

Se video av en Marianne Borgen helt uten vannskrekk øverst i saken!

Oslo er en havneby og Den Norske Turistforening (DNT) tilbyr kurs i kajakkpadling på Sørenga. En av tirsdagens deltakere på «Padlekurs for morgenfugler» var Oslos ordfører Marianne Borgen (SV). Og ja da, hun gikk om kull. Da måtte hun rulle seg tilbake.

– Jeg har hatt et kurs i kajakkpadling. Jeg gruet meg veldig på forhånd. Men det var veldig, veldig gøy, sier Borgen som var på padletur ved Sørenga.

DNT

Det er DNT som driver kurs og utleie av kajakker. Enn så lenge med utleie fra Langøyene, mens kursing foregår på Sørenga ved Friluftshuset, som nettopp Marianne Borgen åpnet i fjor. Neste år vil DNT åpne for utleie av kajakker på Sørenga, 70 i tallet.

Oslos ordfører, Marianne Borgen endte bokstavelig talt i vannet på sitt kurs.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

– Jeg ble reddet

– Du har ikke hatt hodet under vann på 20 år, hører jeg?

– Nei, jeg syntes det er litt skummelt med hodet under vann. Men det måtte vi jo her nå. Det gikk bra og jeg ble reddet, forteller Borgen og ler.

Jostein Langslet er ansvarlig for kajakktilbudet ved Friluftshuset til DNT Oslo og Omegn på Sørenga og var tidligere landslagstrener i kajakk. Han forteller om populære kurs.

– Hver tirsdag har vi for eksempel fellestur. Da kan man melde seg på og være med på padletur med turleder. Den turen går forskjellige steder hver gang, forteller Langslet, som skryter av Oslofjorden og hvor velegnet den er til padling, med sine mange øyer.

– Du skal padle ganske langt for å komme til åpen sjø?

– Ja, da skal du forbi Drøbak og da har du padlet en stund, sier Langslet.

Fjordbyen

En som da altså har gått på kurs er ordføreren vår. Dette vil gi henne «vått-kort» og mulighet til å leie kajakk på egen hånd senere.

– Hva sier dette om Oslo som by at man har et slikt tilbud helt innerst i byen vår?

– Det er helt fantastisk. Det var jo dette vi ønsket da vi laget det vi kalte for Fjordbyen fra Oslo Bystyres side, å åpne opp for folk. Og det at vi har fått badestrand her og kystlinje rundt hele, sier Oslos ordfører.

– Hvordan er det å se byen fra vannflaten?

– Det er veldig spennende og det er jo litt annerledes. Det å komme så tett på vannet som det du gjør i en kajakk var veldig morsomt, sier Borgen og børster vannet ut av håret.