Ohi Omoijuanfo slo til med hattrick mot Sarpsborg i 4. serierunde. Han har sju mål så langt.

– Blir ikke toppscorer

Ohi Omoijuanfo har flest mål i Eliteserien etter fem runder, men den giftige Stabæk-spissen toner ned mulighetene for at han tar toppscorertittelen. Nå venter et cupmøte med gamleklubben Holmlia.

 

Omoijuanfo og Tonny Brochmann (2) scoret målene da Stabæk banket Tromsø 3–0 på en overbevisende måte på Alfheim søndag. 23 år gamle Ohi, som nylig har blitt nevnt i landslagsdiskusjonen, har sju seriemål så langt. Det er tre flere enn hans nærmeste konkurrenter, Patrick Mortensen (Sarpsborg) og Flamur Kastrati (Sandefjord).

– Jeg er glad i å score mål. Det er gøy, og jeg vil jo fortsette med det. Lagkameratene mine setter meg bra opp. Mot Tromsø var det (Luc) Kassi som fant meg på bakerste stolpe. Jeg svarte med å sette ballen i mål, sier en fornøyd Omoijuanfo.

Les også: Obi heier på Jesus

– Ikke toppscorer

Til tross for at han troner øverst på mållisten så langt, toner Holmlia-gutten altså ned mulighetene for at å bli toppscorer i serien denne sesongen.

– Kan du være med hele veien i kampen om toppscorertittelen i år?

– Ja, jeg kan jo være med. Men om jeg blir det? Det tror jeg ikke. Men jeg håper jeg kan score en del mål, svarer goalgetteren.

Omoijuanfo er likevel klar på at han har høye mål for 2017-sesongen.

– Jeg har sagt at jeg vil opp på tosifret (antall scoringer). Nå er jeg oppe i sju, så jeg nærmer meg. Men jeg må fortsette å jobbe hardt og gjøre de riktige tingene, poengterer han.

Tabelltreer Stabæk er helt oppe i teten i serien etter fem runder. Laget har 12 poeng av 15 mulige. Dermed er det kun ett poeng opp til Rosenborg som leder. Trønderne står med 13 poeng.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

I toppen

– Vi kan ikke være fornøyd ennå. Vi må fortsette å jobbe hardt, holde oss nede på jorda. Vi må bare kjøre på, sier Omoijuanfo.

– Hvorfor har dere fått en så god start?

– Vi har jo ny trener (Toni Ordinas) denne sesongen, da. Det har mye å si. Vi har trent mye bedre i år, både hardere og bedre. Vi er i bedre form. Vi er rett og slett et bedre lag, mener spisskometen.

Neste kamp blir spesiell for Ohi. I morgen står Holmlia (borte), 23-åringens gamle klubb, på motsatt halvdel i cupens 1. runde. Deretter venter Haugesund (h) i serien.(NTB)