Oslo Aps Bettina Thorvik på barnehagebesøk. Nå vil hun ha høring om salget av barnehager i hovedstaden. FOTO: FREDRIK BJERKNES

Høring om salg av oslobarnehager

Oslo SV og Ap krever i dag en åpen høring av det omstridte barnehagesalget.

Byrådets foreløpige konklusjon viser at en salg- og konkurranseutsetting av de 13 barnehagene i Alna, Vestre Aker og Søndre Nordstrand har gitt kommunen en engangsinntekt på 125 millioner kroner og at kommunen til slutt sparer 307.000 kroner. Ifølge byrådets tall har 55 av ca. 170 fast ansatte i de 13 barnehagene sluttet i løpet av salgsperioden, skrev Aftenposten.

Etter ferien

Selv om barnehagebyråden sa til Dagsavisen i forrige uke at hun ikke vil selge flere barnehager er ikke SV særlig beroliget så lenge Frp-leder i Oslo Camilla Wilhelmsen i gårsdagens avis fastslo de vil selge alle kommunale barnehager i byen. I vervet som nestleder i kultur- og utdanningskomiteen kan Bettina Thorvik fra Ap kreve en høring. Ap og SV ønsker at den skal holdes så fort som mulig etter sommerferien.

– Salget var en varslet katastrofe. Det har også kommet masse påstander fra Frp som må tilbakevises, sier SVs bystyrepolitiker Marianne Borgen.

Hun mener bystyret skylder de 170 ansatte som ble berørt i tillegg til foreldre en oppklaring.

– I tillegg skapte salget masse uro for barna, sier Borgen.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Viktig sak

– Denne saken er av stor politisk betydning og da må vi sørge for at den blir behandlet ordentlig. Vi har ikke fått tid til å stille spørsmål til den evalueringen som foreligger, sier Aps Bettina Thorvik.

Det vil også gjennomføres en sluttevalueringen våren 2016.

LES OGSÅ: Nå skal det bygges barnehager