Tryggere by: Tøyen vil snart få sine egne natteravner. Målet er at voksne skal være til stede for barn og ungdom som leker utendørs. FOTO: GORM KALLESTAD/NTB SCANPIX

Gjør Tøyen tryggere

For å gjøre nærmiljøet tryggere, vil Tøyenravnene innta nærområdet på kveldstid.

Neste tirsdag klokken 18.00 arrangeres det informasjonsmøte for en for en ny «naboskaps-ordning» kalt Tøyenravnene. Møtet avholdes på Tøyen skole.


Forebygging

Tøyenravnene vil vandre i nærmiljøet på ettermiddag/ kveldstid og være til stede for barn- og unge som leker utendørs og forebygge uønsket aktivitet i nærmiljøet. De som ønsker å delta må belage seg på å gå tur i nærområdet ca. en gang per måned, skriver de på sin Facebook-side.
Av 480 inviterte, har 55 så langt sagt at de vil være med, mens 15 har svart kanskje.
«Tøyenravnene» etableres i samarbeid med den landsomfattende organisasjonen Natteravnene, utekontakten i bydelen, forebyggende avdeling i Oslo-politiet, samt bydelens prosjektkontor for Tøyensatsingen. Alle nevnte instanser vil være tilgjengelige på møtet og gi nyttig informasjon.
 Informasjonsmøtet forplikter ingen videre deltakelse.

Les også: Vil ha barnekulturhus til Tøyen

Les også: Mer enn tomme løfter


Tøyenløftet

28. mai 2013 inngikk partiene Høyre, Venstre, Kristelig Folke- parti og Sosialistisk Venstreparti «Avtale om Munch-museet og utvikling av Tøyen».
Avtalen forplikter partiene til å gjennomføre en rekke tiltak for å forbedre bo- og oppvekstforholdene på Tøyen.
– Dette er en del av Tøyenløftet, som vil vare fram til 2018. Vi har etablert et gatenært kontor på Tøyen, og det var da et par engasjerte beboere kom innom at ideen ble lansert, sier prosjektkoordinator for Tøyenløftet Silje Gitlestad til Dagsavisen.
– Natteravnene vil bistå ved oppstart, og hjelpe med det praktiske som vester og førstehjelpsutstyr. Tanken er at de lokale selv skal få et eierforhold til dette, sier nærmiljøkontakt hos Natteravnene Marianne Sætrang Lunde til Dags­avisen.