Verden

Fikk flyvinge nesten inn i cockpiten

Det gikk ikke helt som planlagt under slepingen av et passasjerfly på en flyplass i Taiwan.

Søndag kveld kolliderte et fly fra EVA Air inn i et annet fly fra samme selskap som sto parkert på bakken. Uhellet skjedde på Taiwans største flyplass, Taoyuan International Airport. Ingen av flyene hadde passasjerer ombord.

Taiwanske medier skriver at det ene flyet, en Airbus A321, ble slepet av en såkalt pushbacktraktor da vingen på luftfartøyet traff et parkert fly av typen Boeing 777.

Begge flyene måtte tas ut av tjeneste etter kollisjonen.

Bilder publisert i sosiale medier viser hvordan vingen på Airbusen nærmest hadde skåret seg inn i flyskroget, like under cockpiten på Boeing-flyet.

Flyselskapet sier i en uttalelse at ulykken ble forårsaket av traktorsjåførens uforsiktighet og førte til at begge flyene måtte tas ut av tjeneste.

Sjåføren skal ifølge det taiwanske nyhetsnettstedet ET Today ha blitt suspendert fra jobben mens lokale myndigheter etterforsker kollisjonen. Personen skal ikke ha vært ruspåvirket.

EVA Air er Taiwans nest største flyselskap, og flyr til destinasjoner i store deler av verden, inkludert Europa. Selskapet er med i den globale luftfartsalliansen Star Alliance, som SAS var en av grunnleggerne av.

Mer fra Dagsavisen