Verden

Plutselig dukket dette merket opp på armen til en taiwansk pilot - da eksploderte salget

En taiwansk butikkeier har designet et tøymerke som gjør narr av Xi Jinping. Nå har en kampflypilot blitt fotografert med merket - og tatt nettet med storm. I hvert fall i den vestlige verden.

Denne helgen gjennomførte Kina en militærøvelse i området rundt Taiwan. Samtidig dukket bildet øverst i denne saken opp i sosiale medier.

Bildet viser en taiwansk pilot som har på seg et tøymerke der en sort taiwansk bjørn slår Ole Brumm i ansiktet. Den kinesiske presidenten Xi Jinping har lenge blitt karikert som Ole Brumm, noe som førte til at den kjente figuren ble bannlyst fra kinesiske nettsider i 2018. CNN skriver at bildet derfor ikke finnes på kinesiske sosiale medier.

På nettsider som Twitter, derimot, har bildet gått sin seiersgang etter at Taiwans luftvåpen først publiserte det på lørdag.

– Hvor kan vi få tak i en slik lapp! Garantert å være bestselgere!, skrev Taiwans de facto-ambassade i USA i en tweet mandag.

Selger som varmt hvetebrød

Reuters skriver at tøymerket er designet av taiwanske Alec Hsu, som har solgt det i butikken sin Wings Fan Goods Shop siden i fjor. Etter at det endte opp på skulderen til taiwansk militærpersonell og bildet av dette ble spredt i sosiale medier, har han sett en økning i ordrene, skriver de.

Ifølge en nettside hvor merkene kan kjøpes fra, har det så langt blitt solgt over 2.000 eksemplarer. I tillegg kommer salg fra Hsus fysiske butikk.

Alec Hsu shows patches depicting a Formosan black bear holding Taiwan’s flag and punching Winnie the Pooh to a customer at his store in Taoyuan, Taiwan April 10, 2023. REUTERS/Carlos Garcia Rawlins

Nå skal han ha bestilt flere merker for å møte den økende etterspørselen. Ifølge Reuters har kundene inkludert både militære offiserer og sivile.

– Jeg ønsket å øke moralen til troppene våre gjennom å designe denne lappen, sier Hsu ifølge Reuters.

Taiwans flyvåpen har kommentert til Reuters at selv om de ikke oppfordrer sine medlemmer til å bruke lappen, som ikke er en del av uniformen, vil de ha en åpen tilnærming til alt som øker moralen til sine tropper.

Mer fra Dagsavisen