Forhandlingene skulle formelt sett vært over tidligere fredag kveld og går dermed som ventet på overtid.
Klimaforhandlerne vrir og vender på formuleringer og beslutninger som skal få plass i en slutterklæring. De må blant annet balansere kravene fra klimautsatte land, verdens største utslippsnasjoner og land avhengig av fossile energikilder.
COP26-president Alok Sharma bekrefter fredag kveld overfor delegasjonene i Glasgow at et nytt utkast til klimabeslutning først blir lagt fram lørdag.
[ «Resultatet kunne vært langt verre. Glasgow ble ingen fiasko. Men en betinget suksess» ]
Lav tillit
Lee White, Gabons minister for skog og klimaendringer, sier fredag kveld at forhandlingene står noe fast. Han mener USA holder igjen framgangen, med støtte fra EU.
White sier det er lav tillit mellom rike og fattige land om utbetalinger for ødeleggelser for de verste effektene av klimaendringene.
Utviklingsland skal på torsdag ha trodd at de hadde kommet til enighet om opprettelsen av et fond for finansiering av klimaødeleggelser, men ifølge White skal de rike landene ha vært avventende. De mente også de ikke hadde blitt konsultert godt nok.
– USA er motvillige til å gi penger til klimatilpasning og vil at det skal være helt frivillig, sier han til AP.
[ Barth Eide tror på nokså rask løsning under klimatoppmøtet i Glasgow ]
Tror på enighet
Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon sier til BBC at hun er forsiktig optimist. Hun sier hun ser tegn på at forhandlingene går i riktig retning.
BBCs vitenskapsredaktør David Shukman tror også på enighet, men sier det er vanskelig å si når det blir.
Klimatoppmøtet i Glasgow startet 31. oktober.