Verden

Dortmunds Bartra skadd i eksplosjoner – mesterligakamp utsatt

Fotballprofilen Marc Bartra ble skadd etter at flere sprengladninger gikk av utenfor spillerbussen til Borussia Dortmund. Tirsdagens mesterligakamp er utsatt.

Bilde 1 av 3

Lederen for den norske supporterklubben for Dortmund, Ole Radenbach, vil foreløpig ikke spekulere i bakgrunnen for eksplosjonen:

- Man blir jo litt sjokka. Men vi skal være forsiktige med å overreagere før vi vet noe mer. Det er nok sannsynlig at det ikke var tilfeldig at Dortmund-bussen sto der. Men det er ikke sikkert noen ville skade dem, sier han til Dagsavisen.

Les også: Krangler om mesterligaen

Marc Bartra er skadd

Dortmund skulle etter planen spille mesterligakvartfinale mot franske Monaco tirsdag kveld. Kampen ble avlyst og er utsatt til onsdag.

Rundt en time før kampstart kom meldingen om at det hadde oppstått en hendelse utenfor det tyske lagets spillerbuss. Kort tid etter bekreftet en talsmann for tysk politi at tre sprenglegemer hadde gått av.

Samtidig ble det opplyst at én person være kjørt til sykehus etter episoden. Borussia Dortmund-direktør Hans-Joachim Watzke bekrefter at det dreier seg om den spanske landslagsspilleren Marc Bartra.

– Håper du får en god og rask bedring, skriver Dortmund på sin Twitter-konto.

Les også: Kampen som ble en mesterliga-klassiker

Bussen sterkt skadet

Tysk politi opplyser at de første undersøkelsene tyder på at sprengladningene kan ha vært skjult på en parkeringsplass bak en hekk. De ble trolig detonert da Dortmunds spillerbuss passerte forbi.

Spillerbussen skal ha fått skader på to steder. Den omtales som sterkt skadet. Flere vinduer skal ha blitt blåst ut.

- En godt likt spiller

Lederen for den norske supporterklubben sier det vil være et stort tap om Bartra blir satt ut av spill. Det vi vet foreløpig er at han skal ha fått en skade i hånda, og får behandling på sykehus.

-    Rent sportslig sett vil det bety en del. Men jeg føler mest at det er synd selve måten det har skjedd på. Det er kamp i morgen, men alt som handler om kamp kommer i skyggen av dette. Helse er mye viktigere, sier Radenbach på telefon fra Spania der han studerer.

Han forteller at Bartra betyr mye for klubben både i og utenfor banen:

- Han har ikke vært med oss mer enn siden august, men så vidt jeg har skjønt er han allerede god venn med mange av spillerne og godt likt. Etter min mening har han også tatt seg opp svært godt sportslig. Han ville spilt i dag om ikke kampen ble avlyst, sier han.

Radenbach forteller at to av de rundt 140 medlemmene i supporterklubben deres er i Tyskland og skulle ha sett kampen i dag. Han har kontakt med dem per sms, men er ikke bekymret for dem.

- Politiet i Tyskland sier det skal være trygt for alle.

Les også: Disse vil ha fotball-VM i 2026

Søkte tilflukt

Spillerne søkte da dekning på gulvet i bussen.

– Vi ante ikke om noe mer kom til å skje, sa keeperen.

Også Dortmund-sjef Watzke var rystet, skriver NTB.

– Det har vært et angrep mot spillerbussen med eksplosiver. Hele laget er i en tilstand av sjokk, bilder som dette klarer man ikke å få ut av hodet, sa Watzke.

Tysklands justisminister Heiko Maas kalte nyheten om angrepet mot Dortmund-spillerne "sjokkerende".

– Våre tanker går til BVB (klubben). You'll never walk alone, skrev justisministeren på Twitter.

Utsatt i ett døgn

Klubben bekreftet kort tid etter episoden at alle klubbens øvrige spillere var i sikkerhet. Spillerbussen skal ha fått skader på to steder. Eksplosjonene skal ha funnet sted i det Dortmund-spillerne forlot spillerhotellet i byen.

Ifølge flere kilder pågikk det ved 20-tiden samtaler mellom representanter for Det europeiske fotballforbundet (UEFA) og klubbene om hvorvidt kampen skulle avvikles etter planen.Ved 20.30-tiden kom bekreftelsen på at kampen er utsatt i ett døgn, og at kampstart onsdag blir 18.45.

Mer fra Dagsavisen