Sport

Krangler om mesterligaen

UEFAs president Aleksander Ceferin anklager Europas toppligaer for forsøk på "utpressing".

Av Egil Sæther

"Utpressingen" som presidenten i Det europeiske fotballforbundet (UEFA) Ceferin snakker om, handler om hvordan mesterligaen skal utformes i framtida.

Foreningen for Europas proffligaer (EPFL), som representerer ligaer fra 25 nasjoner, har kritisert UEFA for planer om å tilby flere mesterligaplasser i gruppespillet til de fire største ligaene. I forslaget som er satt opp og i realiteten vedtatt, er England, Spania, Tyskland og Spania garantert fire plasser hver i mesterligaen fra perioden 2018 til 2021.

Ceferin kommenterte utviklingen under et møte i Helsingfors onsdag. Der sa han, med referanse til "enkelte ligaer", at han "aldri vil gi etter for utpressing fra dem som tror at de kan manipulere mindre ligaer, eller påtvinge sin vilje overfor forbundene fordi de er store i kraft av alle pengene de genererer til sporten".

En avtale mellom UEFA og EPFL som skulle hindre kampkollisjoner, løp ut i forrige måned. Det betyr i prinsippet at de mindre ligaene kan arrangere kamper på samme tid som det spilles mesterliga- og europaligakamper.

De kontroversielle mesterligareformene er allerede ratifisert av UEFAs styre, men president Ceferin har tidligere sagt at han vil se på de vedtatte forslagene med nye øyne.

I utgangspunktet kan ikke det vedtatte mesterligakonseptet endres igjen før i 2021. (NTB)

Mer fra Dagsavisen