Portrett
Topp chef
Han har avvist Tom Cruise i døra og blitt slått i magen av Thorbjørn Jaglands sikkerhetsvakter. Kanskje ikke så rart at Bent Stiansen trives best blant vanlige arbeidsfolk.
Bent Stiansen har drevet Statholdergaarden i 25 år. Men han har ingen planer om å pensjonere seg enda.
Mimsy Møller
Dette portrettet ble publisert i mars 2019. Vi har hentet det frem til glede for nye lesere.
– Jeg var en motbydelig drittsekk, sier Bent Stiansen og stryker de lubne hendene over den hvite duken. Den blide, lune sørlendingen har ikke alltid vært en kjernekar.
Vi sitter innerst på Statholdergaarden. Restauranten som før jul ble kåret til Oslos beste i Aftenposten. «Lysekroner, hvite duker og Michelinstjerne – det må bli stivt? På ingen måte», skrev Dagsavisen da vi var her i vinter. Den lave, røde hjørnegården mellom Kirkegata og Rådghusgata i Oslos kvadratur er fra rundt 1640, og var i en periode hjemmet til den danske stattholderen Ulrik Fredrik Gyldenløve. Fullt så lenge har ikke Stiansen holdt på, men dette året kan han feire at han har drevet restauranten i 25 år. Vi har gått gjennom Statholdergaardens ekstraordinære spisesal, det såkalte Cleopatrarommet. Taket med de fine detaljene og midtstykket som illustrerer den egyptiske dronningens død, tar nesten pusten fra deg i all sin prakt. Himlingen skinner av hvitt etter en oppussingsjobb for et par år siden. Hele stedet funkler. Her er alt på stell.