Nyheter
Sunil spanderte pizza på helsearbeidere
– Dette var virkelig en hyggelig overraskelse, strålte avdelingssykepleier på Solliheimen sykehjem, Linda Edvardsen Johnsen.

Få nyhetsbrev fra Dagsavisen. Meld deg på her!
Sunil Kumar Sharma er daglig leder i Peppes Pizza Fredrikstad sentrum. Torsdag ønsket han å hedre en yrkesgruppe som hver dag gjør en ekstra innsats for andre.
– Situasjonen rundt Covid-19 er noe som preger oss alle, og vi på Peppes Pizza Fredrikstad sentrum har hatt et stort ønske om å bidra i denne nasjonale dugnaden. Helsepersonellet i hele Norge gjør en fantastisk og ikke minst viktig jobb, derfor fortjener de det lille ekstra i disse dager.
Krevende tid for ansatte
Linda Edvardsen Johnsen, Loreta Tahiri, Gul Bakht og Helene Kristoffersen tok mer enn gjerne imot pizzaene fra Sunil Sharma ved inngangsdøra til et avstengt sykehjem på Kråkerøy.
– Vi setter stor pris på en slik overraskelse. Alle gjør en formidabel innsats hver dag for å ivareta våre beboere, spesielt den tida vi er i nå kan oppleves som krevende. Dette var hyggelig.
(Saken fortsetter under bildet)

Sjåfør Arun Sivaraja og daglig leder Sunil Kumar Sharma fra Peppes Pizza i Fredrikstad gledet ansatte på Solliheimen med gratis pizza. Linda Edvardsen Johnsen, Loreta Tahiri, Gul Bakht og Helene Kristoffersen tok med glede imot dagens lunsj. Foto: Tomm Pentz Pedersen.
Les også: En sommer uten norske jordbær?
Står sammen i krisa
Ansatte på Solliheimen sykehjem, Fjeldberg aldershjem og Legevakten i Fredrikstad fikk torsdag besøk av Sunil Kumar Sharma og sjåfør Arun Sivaraja. Totalt 30 pizzaer ble kjørt ut i en periode hvor restauranten naturlig nok også sliter med fravær av gjester.
– Omsetningen har vært betydelig lavere sammenlignet med mars 2019. Som mange andre restaurantkjeder merker vi også en stor nedgang i omsetningen. Dette er en situasjon som påvirker oss alle på ulike måter, men det viktigste er at vi ikke mister motet og står sammen i denne krisen, sier Kumar Sharma.
(Saken fortsetter under bildet)

En stor takk til Sunil Sharma og hans ansatte, smiler helsearbeiderne på Kråkerøy, Janne Therese Borgen, Karine Engen og Anett Løvli. Foto: Solliheimen
Få gjester i restauranten
– Er restauranten stengt?
– Nei, vi følger Folkehelseinstituttets råd og holder åpent i henhold til deres retningslinjer. Vi har en stor restaurant, noe som gir oss muligheten til å ta imot et begrenset antall gjester og plassere dem spredt. Men dessverre opplever vi at det er få som ønsker å spise i restauranten. Dette er også årsaken til at vi har vært nødt til å permittere mange av våre ansatte, noe som er en uheldig situasjon. Når det er sagt – helsen og sikkerheten til mine ansatte er selvfølgelig en viktig prioritet for meg. Jeg håper epidemien snart kommer under kontroll slik at jeg kan hente mine ansatte tilbake i arbeid, forklarer daglig leder Sunil Kumar Sharma.
Les også: Koronatiltak medførte stengt restaurant – nå har Tatiana og Michael suksess med take away (+)
– Kompenserer takeaway og utkjøring for noe av omsetningstapet?
– Noe av omsetningen har blitt reddet av utkjøring og at kundene henter pizza – men ikke i nærheten av inntekten vi hadde budsjettert med denne våren, avslutter Sharma.

Ansatte på Legevakta og Fjeldberg sykehjem fikk også en ekstra oppmuntring av Sunil Kumar Sharma. På bildet til høyre daglig leder Lene Kaaber og Dag Andre Høidal Nilsen ved sykehjemmet på Floaveien. Foto: privat
Fikk du med deg denne kronikken til redaktør Henriette Ydse Krogstad? En kjærlighetserklæring