Valget 2021

Jan Bøhler (Sp) stiller ultimatum om Ullevål sykehus

Senterpartiet kan ikke sitte i en regjering som vil legge ned Ullevål sykehus, slår Jan Bøhler fast.

Jan Bøhler og Trygve Slagsvold Vedum lanserte mandag boka «Nær folk» på Kafe Steinbra i Groruddalen. Foto: Gorm Kallestad / NTB

– En regjering der Sp er med, må slå fast at vi skal beholde Ullevål sykehus og bygge det skrittvis ut, sier Bøhler til Dagbladet fredag.

Han mener å ha Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum i ryggen i sitt tydelige krav. Vedum har tidligere sagt til Dagbladet at han vil legge all kraft inn på å få Jonas Gahr Støre til å snu i saken.

Ap på Stortinget har støttet regjeringen i planen om å legge ned Ullevål sykehus og bygge nytt sykehus på Gaustad og på Aker.

Å hindre at Ullevål sykehus med landets beste akuttmedisinske miljø legges ned, er den viktigste enkeltsaken for Bøhler i denne valgkampen.

– Det var årsak nummer én til at jeg meldte meg ut av Arbeiderpartiet. Jeg stemte mot min partigruppe flere ganger, og kunne ikke fortsette med det. Sp har et 100 prosent klart standpunkt, sier Bøhler til avisen.

Saken fortsetter under videoen

I juni avviste Vedum overfor Dagsavisen at partiet ville stille noe ultimatum om Ullevål.

– Vi stiller ikke ultimatum på noe som helst. Da blir det sånn at Arbeiderpartiet stiller ultimatum én dag, så stiller vi en annen dag, og sånn går nu dagan, sa Sp-lederen da.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen