Innenriks

Gult varsel om snø torsdag – så skal det bli 17 grader varmt

Meteorologene har sendt ut gult farevarsel om snø torsdag. Varselet omfatter et stort område med Oslo, der det fire dager senere er varslet 17 graders varme.

Den gule, trekantede varselet med et stort snøfnugg på er velkjent etter en lang vinter. Nå kommer det tilbake etter de første varme vårdagene og strekker seg over nesten hele Sør-Norge.

– Hva har vi gjort for noe galt for å få dette nå?

– Det får andre svare for, jeg har ikke gjort noe galt, men vi får inn nedbør på torsdag og det blir minusgrader i forbindelse med nedbøren. Dette gjelder store deler av Sør-Norge, men farevarselet gjelder særlig Østlandet og ned mot Agder og oppover mot Stavanger, sier statsmeteorolog Espen Biseth Granan til NTB.

Advarer mot sommerdekk

Hvis dette snøværet hadde kommet i januar er det ikke sikkert at det hadde kvalifisert for gul trekant og farevarsel, selv om det kan komme mellom fem og 25 centimeter med snø.

– Nå er det bare veier og mange har lagt om til sommerdekk. Vi ønsker å informere om at det blir et væromslag, sier Granan.

Statsmeteorologen forteller at det nok, som så mange ganger i vinter, ser ut til å komme med snø i Agder. Men etter dette tilbakeslaget for våren stiger temperaturene igjen.

– Til helgen blir det mer sønnavind og da vil temperaturen stige markant de fleste stedene og snøen vil smelte. I en overgangsfase fredag det blir regn etter hvert. Videre gjennom helgen blir det såpass mildt at nedbør vil komme som regn.

Les også: Putin «måtte» ta Krim. Russland-ekspert gir svar på hvorfor

Lover ikke 17 grader

– Og Yr forteller at det kan bli 17 grader i Oslo?

– Jeg er usikker på om det blir så mildt, men jeg tror vi kan snakke om tosifret antall varmegrader.

Her er det på plass med en faktaopplysning: Værmeldingene vi finner på Yr er urørt av menneskehender. De er altså ikke laget av meteorologer, men av datamaskinene på Meteorologisk institutt.

Les også: Nav-forskere: Hovedgrunnen til uføreeksplosjonen blant unge (+)

Les også: Trumps eksrådgiver til Dagsavisen: Han har en lang «fiende-liste» (+)

Les også: – Hvorfor skal ansvaret legges på redde, nedbrutte jenter? (+)

Mer fra Dagsavisen