Innenriks

Brenna skal lede nytt Ap-utvalg – skal få unge i arbeid

Arbeiderpartiet oppretter to nye utvalg for å lage ny politikk. Kunnskapsminister Tonje Brenna skal lede arbeidet med å få flere unge i arbeid.

I tillegg oppretter Ap et utvalg som skal utvikle ny helse- og velferdspolitikk. Dette skal ledes av både helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol og helsepolitisk talsperson Cecilie Myrseth.

– Vi skal løse utfordringer folk og samfunn står overfor. Trygghet for god helse og en sikker jobb er det viktigste i folks liv, og Arbeiderpartiet skal være garantisten for det. Derfor har sentralstyret satt i gang arbeid som skal gå fram mot landsmøtet i mai, sier statsminister og partileder Jonas Gahr Støre.

Nærmere 100.000 unge under 30 år står utenfor arbeid, utdanning eller opplæring.

– For mange unge sliter med å komme ut i arbeid. Det må vi gjøre noe med. Arbeid til alle er fortsatt jobb nummer en, og jeg er takknemlig for tilliten til å formulere hvordan vi skal få det til også i 2023, sier kunnskapsminister Tonje Brenna.

De to utvalgene har medlemmer fra partiorganisasjonen og fagbevegelsen. De skal presentere sine løsninger på Aps landsmøte 4.–6. mai.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Nyeste fra Dagsavisen.no: