Innenriks

Helsedirektoratet: 95 prosent overholdt karantenereglene i juni

Fra juni til juli sendte Helsedirektoratet ut 59.400 rapporter om innreisende til kommunene. 95 prosent fulgte reglene, ifølge direktoratet.

Nasjonalt kontrollsenter, som ligger under Helsedirektoratet, veileder og kontrollerer at reisende til Norge etterlever karantenereglene ved innreise til landet. I en fersk rapport som er levert til Helse- og omsorgsdepartementet, opplyser de at omkring 116.000 innreisende har blitt ringt og kontrollert i perioden mellom 7. juni og 4. juli, hvorav 86.000 av telefonsamtalene ble besvart.

59.400 rapporter er blitt sendt til kommunene. I 95 prosent av rapportene til kommunene har veiledere ved kontrollsenteret vurdert at den innreisende kjenner til og etterlever karantenereglene, ifølge direktoratet.

Samtidig melder kontrollsenteret om økende motstand mot å overholde karantenereglene. Det skal ifølge rapporten fremdeles være mye usikkerhet knyttet til gjeldende regelverk for innreisende etter innføring av trinn 3 i gjenåpningen. Det har ført til feil informasjon ved grensen og på karantenehotellene.

Kontrollsenteret er gjort oppmerksom på at det er opprettet Facebook-grupper for reisende fra forskjellige land der hensikten er å dele informasjon om hvordan unngå karantene eller karantenehotell.

Hold deg oppdatert. Få daglige nyhetsbrev fra Dagsavisen