Innenriks
Jonas håper på jobb etter attføring
Få nyhetsbrev fra Dagsavisen. Meld deg på her!
Jonas skulle egentlig ikke vært arbeidssøker i det hele tatt. Cerebral parese gjør det vanskelig å snakke i tillegg til at 20-åringen er delvis lammet på den ene siden. Men på attføringsbedriften Norasonde på Skedsmokorset har han fått både formell kompetanse og ett års arbeidserfaring. Og samtalene med omverdenen går unna så det ryker via taster og display på mobiltelefonen.
Jeg liker å holde på med tall kan regnskap og er klar for oppdrag skriver han.
Cv-en inneholder nå både regnskapsskole og datakort slik at han er i stand til å jobbe med regnskaper i en hvilken som helst virksomhet.
Jonas har jobbet her på regnskapskontoret vårt og nå håper vi at det er mulig å finne en arbeidsplass. Men det har ikke vist seg å være så lett sier Astrid Marie Bakk avdelingsleder ved arbeidspraksisavdelingen på Norasonde.
Hun har tatt kontakt med flere mulige bedrifter men har ikke fått napp. Nå håper hun at Jonas' hjemkommune Nannestad vil ta ansvar.
Det er veldig viktig at Jonas kommer ut i jobb slik at han kan praktisere det han har lært. Og jeg kan skrive under på at han kan gjøre en god jobb med regnskap for jeg var sjefen hans på regnskapsavdelingen sier administrasjonssjef Eva Urås på Norasonde.
Bedriften har så langt i år hatt i underkant av 200 personer innom på attføring. Noen er der i lengre perioder andre i kortere. Her er alle slags yrkeshemmede: Noen har vært sykmeldt lenge og trenger ny kompetanse. Andre har slitt med skader og må omskoleres av den grunn. Noen har psykiske problemer som har gjort at de aldri har vært ute i arbeidslivet.
Tilbudet bedrifter som vår gir er svært viktig. I år vil om lag 40 prosent av dem som har vært på attføring her komme over i ordinært arbeid sier Bakk.