Nyheter

Fikk bare 70 prosent av belønningsmidlene de søkte om

Buskerudbyen får 160 millioner fordelt over to år for å styrke kollektivtransport, sykkel og gange. Men behovet partnerkommunene meldte om i juni, lød på 230 millioner.

Ordfører i Lier og nestleder i Buskerudbyens ATM-utvalg Gunn Cecilie Ringdal (H) på det som ble omtalt som et krisemøte i fylkestingssalen, etter vrakingen av bypakka i Nedre Eiker i mai i år.
Publisert Sist oppdatert

Fredag hadde den nye politiske ledelsen (ATM-utvalget) i Buskerudbyen sitt første møte etter valget. Partene ga der klart uttrykk for at de vil fortsette å samarbeide, til tross for at den møysommelig vedtatte Buskerudbypakke 2 likevel ikke fikk gjennomslag etter at Drammens ordførerkandidat Fredrik Haaning (H) erklærte at de ti øverste på Høyres liste ikke ville støtte den når den nye kommunen så dagens lys. Det var Nedre Eiker Høyre som formaliserte motstanden og sikret Frps fjerde forsøk på vrake pakka allerede før valget flertall.

Imidlertid var det Monica Myrvold Berg (Ap) som til slutt fikk et styringsdyktig flertall for den nye kommunen på beina, og Berg er nå ny leder av den politiske styringsgruppen etter Roger Ryberg (Ap).

Gunn Cecilie Ringdal (H), ordfører i Lier, ble gjenvalgt som nestleder, og ordførerne var enige om at en videreføring av Buskerudbysamarbeidet er viktig for å ivareta posisjonen som et av ni større byområder som mottar belønningsmidler og får forhandle med staten om byvekstavtale.

Hei
Du må ha et aktivt abonnement for å lese videre

5 uker - 5 kroner

KJØP

Powered by Labrador CMS