trikkeligaen

Zafeiris sendte Grorud til 3. runde i cupen

KJELSÅS - GRORUD 0-1 (0-0): Det ble en sjansefattig kamp på Grefsen stadion i 2. runde i cupen mellom Kjelsås og Grorud søndag kveld, der Chrisos Zafeiris (18) til slutt ble den store helten etter et strømpetreff drøyt ti minutter før full tid.

Grefsen stadion (Dagsavisen): Etter to målløse kamper i serien slo Grorud tilbake i første runde av cupen mot Stovner forrige helg, og scoret fem mot Stovner. Borte mot Kjelsås søndag ble det imidlertid tøffere å få ballen i mål.

Oscar Aga åpnet forestillingen med å stange ballen i tverrliggeren etter kun to minutters spill, men så roet det seg kraftig på Grefsen stadion, i hvert fall hva angår målsjanser.

Avgjørelsen kom ikke før i det 79. spilleminutt, da Christos Zafeiris valgte å teste skuddfoten. Det var imidlertid få som trodde at William Da Rocha i Kjelsås-målet ville ha noen problemer med å stoppe skuddet, da Zafeiris ikke fikk ordentlig klem på det. Men skuddet lurte seg inn under Kjelsås-keeperen, og sendte Grorud videre i cupen.

– I dag så ryker vi på en tabbe da. Hva skal man si, hva skal man gjøre? Det skjer, sier Kjelsås-trener Eivind Kampen til Dagsavisen etter oppgjøret.

– Det er en del av det, det andre er at du ikke får det helt til i den andre enden heller da, ikke sant. Så prestasjonen er god, men så mangler vi det viktigste og det har blitt litt sånn gjennomgangsmelodien på starten av sesongen vår, legger han til.

Saken fortsetter under bildet.

Kjelsås-trener Eivind Kampen var skuffet etter at de røk ut av cupen mot Grorud søndag.

Få, men store sjanser

For det har vært mye nesten for Kjelsås i flere kampen denne sesongen. Og igjen slet de med å omsette målsjansene sine, som det tross alt ikke var mange av denne kvelden – til noen av lagene.

Men én gedigen fikk vertene, og den kom snaut fem minutter før Grorud tok ledelsen. Etter et innlegg fra høyre datt til slutt ballen ned hos Erik Rosland på bakerste stolpe, og Kjelsås-spissen fikk av gårde et skudd som Grorud-målvakt Mats Gulbrandsen Viken fikk bremset, men ikke stoppet.

Kula trillet videre mot målet, men på streken dukket Glenn Harviken opp og fikk rensket unna.

Et par minutter før full tid datt ballen ned i beina på innbytter Erik Grønner, men en god involvering av Groruds innbytter, Arnar Gudjonsson forhindret en avslutning fra fem meter.

Saken fortsetter under bildet.

Her hindrer Grorud-forsvarer Arnar Gudjonsson Erik Grønner fra en kjempemulighet på tampen av oppgjøret.

– Det er ikke synd på oss, men det er litt tunge tider, det er det jo. Hva skal man si. Det er ikke så mye annet å gjøre enn å pusle på videre. Det er igjen en ganske OK prestasjon syns jeg. Grorud kan gå foran tidlig i kampen, og så får vi bedre og bedre kontroll på det, så bør vi kanskje gå foran i andre ved et par tre anledninger, sier Eivind Kampen.

Lompeskudd i mål

Men flere mål enn Zafeiris sitt ble det altså ikke, og etter kampen kunne unggutten smile bredt, som Groruds helt etter en litt merkelig scoring.

– Jeg kommer utenfor 16-meteren, og så skyter jeg, men treffer den ikke så bra som jeg ville, men det holder og blir scoring, smilte unggutten etter kampen.

Det er jo en gammel læresetning om at dersom du skyter på mål, så kan den gå inn. Her ser man kanskje hvor den kommer fra. Det må ikke være et godt skudd?

– Ja, vi hadde ikke hatt så mange skudd, og vi hadde fått beskjed om å skyte så da tenkte jeg bare at jeg skulle prøve, og i dag var jeg ikke så ofte så høyt oppe, så jeg tenkte egentlig bare; treff målet, forklarer han, og legger til:

– Men skal jeg være helt ærlig så hadde jeg en følelse av at den ville gå inn da jeg skøyt.

– Selv om du traff såpass dårlig?

– Ja, jeg hadde en følelse av at den skulle gå inn, og at jeg skulle feire, så det var deilig.

Han syns kampen for øvrig ble like tøff som mange hadde spådd på forhånd.

– Ja, det ble en tøff kamp, som forventa. Vi var forberedt på det, og vi kom hit og var profesjonelle og gjorde det vi måtte gjøre. 1-0 er nok, så vi er glade for det.

Scoringen er kun Zafeiris andre for Grorud, det første kom tidligere denne sesongen. At 18-åringen er glad for mål er det liten tvil om, og han er god til å vise det også.

Etter at kula forsvant inn under Da Rocha løp den lille midtbanespilleren ilende bort til supporterne som hadde tatt turen for å støtte Grorud.

– Ja ja, det beste når man spiller fotball er å vinne, og score mål og feire, gliser han.

Han forteller samtidig at han ikke er helt ukjent med å score mål fra han var ennå yngre. Da spilte han nemlig litt spiss. Nå håper han at målkontoen også kan bli enda feitere på seniornivå.

– De siste to årene har det vært litt pause. Dette var den andre denne sesongen, og den andre i Grorud, men forhåpentligvis blir det flere utover sesongen, sier han.

For Eivind Kampen, Kjelsås, og ikke minst målvakt William Da Rocha (19) var det selvfølgelig en svært bitter måte å takke farvel til cupen på.

– Hva sier man til William nå?

– Nei, men har du valgt å være keeper i livet ditt så veit du at det er en del av gamet og det håndterer han kjempefint. Jeg er ikke noe bekymra for han, men han er en ung keeper som skal oppleve noen sånne ting og lære av det også. Det må til det hvis du skal bli god. Han har også noen gode redninger i løpet av kampen, sier Kampen, og legger til:

– Det er like alvorlige utfordringer i andre enden av banen.

Bare nesten for Aga

En som er vesentlig mer vant til å score mål enn Zafeiris er Grouds spissjuvel Oscar Aga. Han stanget som nevnt ballen i tverrliggeren i åpningen, og var også nær på ved et par anledninger til i kampen, men i dag var ikke skuddfoten fininnstilt.

18 minutter ut i matchen ropte også Grorud på straffe, da Aga gikk i bakken etter et innlegg fra høyre. Det ble det ikke, men spissen kom seg kjapt på beina og fikk av gårde en ganske god avslutning.

På tampen av førsteomgangen fikk han også en god mulighet, men ble stoppet av Da Rocha. Kjelsås skapte like etterpå sin største farlighet i førsteomgang, etter et frispark fra venstre som var godt slått av Jesper Solli, men som Mats Viken i Grorud-målet til slutt kunne fange.

Saken fortsetter under bildet.

Mats Gulbrandsen Viken måtte i aksjon på et frispark til Kjelsås like før pause, men sisteskansen håndterte det bra, og fikk med seg en smultring fra Grefsen stadion.

Venter på telefon

I det hele tatt leverte Kjelsås en ganske god start på kampen, der de i åpningen klarte å stresse Grorud da de ønsket å spille seg ut bakfra.

Det syns i hvert fall undertegnede, og Kjelsås-trener Eivind Kampen.

– Ja, det er jeg enig i. Men det blir litt for mye unøyaktigheter etter at vi vinner ballen. Både første- og andrepasningen er for dårlige til å straffe dem, sier Kampen.

Grorud-trener Aksel Bergo var ikke like enig, og syns frispillingen bakfra var noe av det Grorud fikk til best i søndagens kamp.

– Der er jeg uenig med deg, jeg syns ikke de får til noen ting i vår frispilling. Dem er vasse på overganger, men jeg ser ikke et ordentlig brudd på vår frispilling, det må jeg bare si, forklarer Bergo, og fortsetter:

– Der syns jeg faktisk vi var solide i dag, så da får vi være uenig, men om jeg er enig med deg etter at jeg har sett kampen på nytt skal jeg sende deg en melding, smiler en fornøyd Bergo.

Foreløpig har det vært stille på telefonen.

Saken fortsetter under bildet.

Grorud-trener Aksel Bergo.

Solid defensivt

Men uansett så slapp ikke Grorud til mye. Det kan alle som så kampen være enige om. Mot slutten ble det riktignok litt trykk fra Kjelsås, men Grorud håndterte det ganske bra, og skapte selv noen farligheter som kunne punktert kampen mot slutten.

– Dem har én (mulighet) i første og så får dem et par i andre, og den ene er riktig stor. Uten at jeg har telt nøyaktig, så har vi en 5-6 sjanser. Vi skal gå til pause med ledelse, det syns jeg så absolutt, og så har vi en bra en i begynnelsen av andreomgang. De har en god periode fra kvarteret og inn. Så blir det ganske hektisk etter at vi scorer, men da er vi også fryktelig nære på noen overganger, oppsummerer Bergo.

Blant annet fikk Aga nok en god mulighet, men ganske alene litt ute til høyre brant han ballen over, og til side for mål.

– Oscar scorer jo normalt, men den får en rar sprett som gjør at han blåser den over.

Men denne gangen gjorde det ikke noe at punkteringen ikke skjedde, Grorud tok seg videre til 3. runde i cupen. Det gledet Bergo.

– Å komme opp her på Oslos tak og møte Kjelsås er ikke bare et potensielt bananskall, det er et bananskall. Så jeg er veldig godt fornøyd med å avansere og holde nullen her oppe. Alt i alt vinner vi jo fortjent etter en god førsteomgang, og en mye jevnere annenomgang, avslutter han.

KAMPFAKTA

Kjelsås – Grorud 0-1 (0-0)

200 tilskuere.

Mål: 0-1 Christos Zafeiris (79).

Dommer: Mohammad Hafezi, Raufoss.

Gult kort: Hassan Yusuf, Oscar Aga, Kevin Mankowitz, Grorud.

Lagene:

Kjelsås (4-4-2): William Da Rocha – Runar Brenden, Sigurd Martinussen, Lars Brotangen, Ola Bjørnland – Yaw Paintsil, Mansour Sinyan (Jacob Hanstad fra 86.), Jesper Solli, Akinbola Akinyemi – Jens Aslaksrud (Rasmus Løvseth fra 74.), Erik Rosland (Emanuel Grønner fra 74.).

Grorud (4-4-1-1): Mats Viken – Tobias Collett (Vetle Skåttun fra 72.), Geirald Meyer, Glenn André Harviken, Fabian Østigård Ness – Thomas Elsebutangen (Bjørn Martin Kristensen fra 61.), Hassan Yusuf, Christos Zafeiris, Sindre Osestad (Kevin Mankowitz fra null.) – Preben Mankowitz (Arnar Thór Gudjónsson fra 87.) – Oscar Aga.

Mer fra Dagsavisen