Nyheter

Åpner ny møteplass for unge i Moss

Kirkens Bymisjon har et nytt prosjekt på gang i Moss. Nå har de fått penger fra regjeringen til å realisere det.

Bilde 1 av 2

Torsdag kunne en stolt Tage Pettersen (H) bringe nyheten om at Kirkens Bymisjon i Moss hadde fått tildelt 650.000 kroner i tre år til et prosjekt kalt Møteplassen Løkkis.

– Vi er kjempeglade for å få disse pengene, sier Lars Ketil Froholt, leder for Kirkens Bymisjon i Moss.

Midlene er innvilget gjennom tilskuddsordningen for Barne- og ungdomstiltak i større bysamfunn. I år tildeles det rundt 43 millioner kroner, hvorav nesten 14 millioner kroner er til nye prosjekter.

Skal bidra til et inkluderende samfunn

Møteplassen Løkkis skal være en møteplass for barn og unge.

Pettersen nevner livsmestring, mangfold og inkludering som nøkkelord for den nye møteplassen.

– Dette er på mange måter et Nav, sier stortingsrepresentanten fra Moss.

Pengene prosjektet har fått vil gå til innkjøp av utstyr, som PC-er, bordtennisbord og lignende, samt å lønne prosjektkoordinator Tone Hjorth-Johansen.

– Uten henne ville ikke dette blitt noe av, sier Froholt.

Stedet vil hovedsakelig bemannes av frivillige.

###

Gratis og med lav terskel

Målet med Møteplassen Løkkis er å tilby unge et sted der de kan treffe andre og drive med fritidsaktiviteter. Alt er gratis. I tillegg får alle som kommer innom tilbud om gratis mat.

Blant aktivitetene de ønsker å tilby er film- og spillkvelder, leksehjelp, matlaging med mer. Disse aktivitetene skal bli til etter ønsker fra barn og unge. Barn og unges medbestemmelse er nemlig et viktig grunnlag for denne møteplassen.

Møteplassen Løkkis er langt ifra de eneste i Moss som tilbyr et oppholdssted for ungdom. Likevel ser Kirkens Bymisjon at det er behov for nok et slikt sted i byen.

De håper møteplassen blir en inngangsportal til mer organiserte aktiviteter, for eksempel i idrettslag.

– På mange måter handler dette om å organisere de uorganiserte, sier Sindre W. Mork, kommunestyrerepresentant for Venstre.

– De unge kan være med på å forme stedet

Skattkammeret har gradvis kommet på plass i nye lokaler denne våren, men har måttet stenge på grunn av koronaviruset. Nå har de gjenåpnet, og Hjorth-Johansen mener de nye lokalene har stort potensial for en møteplass.

– Vi starter opp tilbudet om møteplass gradvis, slik at de unge kan være med på å forme stedet, forklarer hun.

Møteplassen Løkkis vil være i samme lokaler som utlånssentralen Skattkammeret, som nå holder til i Dronningens gate 23. Skattkammeret er ifølge Kirkens Bymisjon godt brukt. Om vinteren har de opptil 800 utlån i måneden, hovedsakelig skøyter til den nærliggende skøytebanen i Kirkeparken.

I disse dager arrangerer også Skattkammeret, sammen med Fellesskapet Nøkkeland og Moss kommune, Rød Tråd gatekunst i samme park.

PS! Du leser nå en artikkel tilgjengelig for alle. For å få tilgang til alt innhold fra Moss Dagblad, se våre abonnementstilbud her.

Nyeste fra Dagsavisen.no: