Den tidligere MFK-treneren Arne Erlandsen (i midten) sier han var villig til å fortsette på Melløs, men at klubben ikke hadde råd. FOTO: KENNETH STENSRUD

Vil helst lede topplag

Arne Erlandsen sikter høyt. Likevel kunne han godt ha fortsatt som hovedtrener i Moss FK, dersom klubben hadde hatt penger til å beholde ham.

Etter halvannen sesong som trener, meldte klubben at kontrakten med Erlandsen ikke ville bli utvidet til 2015. I løpet av tida på Melløs tok han laget fra bunnen til toppen av 2. divisjon.

Per i dag, drøyt tre måneder etter, er han fortsatt ledig på jobbmarkedet. De fleste klubbene i Norge er nå i gang med sesongoppkjøringen.

- Sjansen for at det blir noe nå er relativt liten i en slik type klubb som jeg ønsker, forteller Erlandsen.

 

- God nok kompetanse

Med den erfaringen og de merittene han har opparbeidet seg, ønsker han ikke å lede hvilket som helst lag. Ideelt sett ser han for seg en toppklubb.

- Jeg er en profesjonell fotballtrener, så jeg ønsker å jobbe på et høyest mulig nivå. Jeg har tidligere jobbet i Lillestrøm og IFK Göteborg, så jeg føler meg kompetent nok til å jobbe på toppnivå nasjonalt og internasjonalt, sier han.

 

Kan ende opp i utlandet

Mens han var trener for Moss FK i Oddsenligaen pendlet han fra hjemmeadressen på Lillestrøm. Men han vil ikke begrense seg til Østlandet.

- Jobber du som profesjonell fotballtrener må du være villig til å flytte, men da er det mer å ta hensyn til. Jeg har blant annet små barn som går på skole. Det er ikke noen avgjørende faktor, men noe man må tenke over hvis det skulle komme et tilbud som er interessant nok.

Erlandsen er heller ikke fremmed for å jobbe i utlandet.

- Det kommer an på hva slags type klubb det er og de økonomiske rammene de har. Men jeg ser ikke bort fra at jeg kan jobbe i utlandet i tida som kommer.

 

Villig til å fortsette i MFK

Etter å ha endt på 3. plass med Moss FK, tok daværende assistenttrener Ørjan Christiansen over roret. Erlandsen tror klubben, rent sportslig sett, ligger godt an fram mot kommende sesong.

- Det går helt sikkert bra. De har klart å få inn en bra spillerstall allerede. Erstatningene er ikke vesentlig dårligere enn spanjolene som har blitt borte. Laget er mer en godt nok til å kjempe i toppen av 2. divisjon, mener den tidligere MFK-treneren.

Ifølge Erlandsen var det hovedsakelig et spørsmål om økonomi, og ikke motivasjon, som gjorde at en videre avtale ikke ble noe av.

- Hvis Moss hadde hatt økonomi til å ha meg ansatt, og klart å holde på store deler av spilletroppen slik at jeg kunne jobbet videre med den, ville det vært aktuelt for meg å fortsette i klubben, sier han.