Debatt

Høyspentløsning – flott, men unødvendige millioner!

DEBATT: Jeg er oppriktig skremt av en så lemfeldig omgang med innbyggernes millioner som både dagens og «Kambo-skolens» politikere viser, skriver Høyrepolitiker Jørn Ramberg i dette debattinnlegget.

Høyspentledningene på Nøkkeland.
Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Av Jørn Ramberg, Høyrepolitiker, Moss

Det er gledelig at det nå nærmer seg en løsning for å flytte høyspentledningen fra Kambo, slik at blant annet skolen kan brukes fullverdig, og en gymsal kan bygges og brukes. La det ikke være tvil om at også Høyre er positive til en endelig løsning nå, slik vi har vært fra dag 1.

Men la oss først spole litt tilbake:
Enkelte politikere har nok glemt, eller helst fortrengt, hvorfor situasjonen i det hele tatt er oppstått. Den gang for mange år siden da den nye Kambo-skolen skulle planlegges var Høyre sitt forslag å bygge den på den andre siden av Osloveien. Det ville medført kroner null i «høystpentkostnad». Riktignok måtte det lages en trygg kryssing av veien, men her snakker vi «smuler» i forhold til dagens problemstilling. Og vi behøvde kanskje ikke ta hele regningen selv.

Imidlertid syntes Ap og de røde styringskameratene at det var en glimrende idè å bygge den ved/under høyspenten, vel vitende om at høyspenten måtte bort.

Dette vedtok man uten å vite hvor den skulle flyttes, kostnaden for omleggingen, prisen til grunneier for å kjøpe nødvendig areal, eller når og strengt tatt om dette i det hele tatt lot seg gjøre.  Høyre mener fortsatt at dette var på (eller over) grensen til «skjære galskapen». Politikk skal være forutsigbart, men her kastet man seg frivillig ut i en økonomisk hengemyr hvor den ukjente regningen først kommer mange år senere; til dem som er så uheldig å være skattebetalere da. «Heldigvis» er det mange av de samme partiene som vedtok galskapen, som i dag må forsøke å finne en økonomisk løsning.

Hvor mange titalls millioner som trengs for å løse problemet er det fortsatt ingen som vet. «Blås i kostnadene; dette virker som en kul greie, vi kliner til!» kan man mistenke enkelte for å ha tenkt. Det er da veldig nærliggende å se til et av de siste påfunnene. omregulering av Kallumjordet, midt i et sentralt boligstrøk i nye Moss. «Kanskje det ikke er lovlig, kanskje det koster oss noen titalls millioner til, men vi redder i alle fall en masse pottitter!»

Jeg er oppriktig skremt av en så lemfeldig omgang med innbyggernes millioner som både dagens og «Kambo-skolens» politikere viser. Det forsterker definitivt inntrykket av at å ha et godt beslutningsgrunnlag, velge en løsning man vet prisen på og å styre kostnader og ikke bare øke skattene ikke er noe de rødgrønne bryr seg om. Eiendomsskatten er ikke på max ennå, det er så ubehagelig å kutte kostnader, vi kjører videre i blinde!

Dessverre er det tre år til neste gang man kan velge sine lokalpolitikere. En rekke av dagens burde definitivt hatt rødt kort.

Mer fra: Debatt