Kultur

Ny nyhetsledelse i NRK

NRK har funnet tre av fire redaktører til sin nyetablerte nyhets­divisjon. Den siste ansettes til uka.

Nyhetsdivisjonen er kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksens første storsatsing, etablert for å forsterke statskanalens nyhetsfokus og for å redusere antallet PFU-klager rettet mot NRKs nyhetsjournalistikk.

I går ble divisjonens første redaktører presentert, Stein Bjøntegård (56) som har vært nyhetsredaktør har fått den nyopprettede stillingen som publiseringssjef.

Åse Westrum (45) går fra stillingen som seksjonssjef for Nyheter og sport i NRKs produksjonsavdeling til redaktørjobb med ansvar for produksjon og utvikling.

Alexandra Beverfjord (36) forlater nyhetsredaktørposten i Dagbladet til fordel for posisjonen som reportasjeredaktør. Nyhetsdivisjonen ledes av Per Arne Kalbakk, ansatt som nyhetsdirektør i våres.

Ledergruppa i den nye NRK-divisjonen blir komplett når ny magasin- og debattredaktør blir besatt i neste uke. Stillingen hadde sju søkere, blant dem NRKs egne Kyrre Nakkim og Halvor Finess Tretvoll og Drammens Tidendes tidligere sjefredaktør Geir Arne Bore. Den nye NRK-organisasjonen trer i kraft fra månedsskiftet.

reidar.spigseth@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen