Kultur

«Tomb Raider»s Lara Croft går fra spill og film til blivende TV-helt

Lara Croft skal ut på flere farefulle nye eventyr på TV, film og spill i Tomb Raider-serien for Amazon.

Det er «Indiana Jones»-aktuelle Phoebe Waller-Bridge som skal lage TV-helt av den fryktløse eventyreren og arkeologen i en kommende TV-versjon – en ny serie som er ledd i Amazon Primes satsing på både TV, film og spill i den 25-årige svært populære franchisen.

Fra James Bond til Lara Croft

Engelske Phoebe Waller-Bridge har tidligere laget vellykket action med tøffe kvinnelige hovedroller, i den kritikerroste og tidvis svært underholdende BBC-serien «Killing Eve», en katt- og mus-lek mellom MI5-agenten Eve (Sandra Oh) og leiemorderen Villanelle (Jody Cutler).

Tomb Raider
Action-serien «Killing Eve» fra BBC med Jodie Comer og Sandra Oh i hovedrollene som leiemorderen Villanelle og MI5-agenten Eve Polastri. Er å se i fire sesonger på HBO Max.

Lara Croft var sist å se på film i 2018, med svenske Alicia Vikander i hovedrollen i «Tomb Raider», en actionfylt film regissert av Roar Uthaug.

En oppfølger til denne filmen ble kansellert da Amazon og filmselskapet MGM inngikk en ny avtale knyttet til Tomb Raider-franchisen. Nå kommer nyheten om at Amazon går for en dramatisert TV-versjon av spillet, i kjølvannet av HBOs enorme suksess med dramatiseringen av spillsuksessen «The Last of Us», som det skal lages en sesong to av.

Lara Croft i digital versjon anno 1999, i en oppfølger til det populære PlayStation-spillet «Tomb Raider» fra 1996.

Spillsuksessen Tomb Raider

«Tomb Raider» var en enorm suksess Sonys første PlayStation på slutten av 1990-tallet, og det har med årene kommet over 10 nye spill for nye spillplattformer med Lara Croft i hovedrollen. Nå skal Amazon lage nye spill i serien.

Tomb Raider


Angelina Jolie var den første Lara Croft på film

Spillets store popularitet førte til filmen «Lara Croft: Tomb Raider» i 2001, hvor Angelina Jolie spilte eventyreren på jakt etter gamle skatter dypt inne i jungelen i Kambodsja og seinere i Sibir.

Hovedrolleinnehaver Angelina Jolie ved verdenspremieren av «Lara Croft: Tomb Raider», en actiofilm som ikke innfridde forventningene til unge og gamle gamere i 2001.

Den blivende James Bond-helten Daniel Craig spilte hennes farlige kollega Craig West i filmen. I 2003 gjentok Angelina Jolie rollen i «Lara Croft: Tomb Raider – Livets Vugge», som også hadde den seinere b-filmaction-grossist Gerard Butler på rollelista.


Med i flere klassikere: James Bond, Star Wars og Indiana Jones

Den kommende Tomb Raid-skaper Phoebe Waller-Bridge har blant annet skapt seg et et navn som serieskaper og skuespiller med komedien «Fleabag», hun var med å skrive manuset til den siste James Bond-filmen «No Time To Die» og hadde en rolle som androide i «Solo: A Star Wars Story». I juni dukker hun opp på det store lerretet selv i selskap med Harrison Ford i «Indiana Jones and The Dial of Destiny».

Fleabag selv, i Phoebe Waller-Bridges egen høye person. Foto: Amazon Prime.

I «Tomb Raider»-spillene er det blant annet skuespillerne Minnie Driver og Hayley Atwell som har gitt Lara Croft stemme gjennom årene. Hvem som skal ha hovedrollen i serien, og om samme skuespiller skal gjøre Lara Croft-rollen i serie, film og spillversjon, er blant de ubesvarte spørsmål knyttet til Amazon-satsingene.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra DagsavisenMer fra Dagsavisen