Kultur

Lara i storform

Tomb Raider: Legend

Plattform: PS2 (PSP Xbox Xbox 360 PC)

Sjanger: Action/eventyr

Alder: 12+

5

De siste Tomb Raider-spillene har vært bomskudd. Det var på tide for seriens skaper å få tilbake ansvaret og kvaliteten lar ikke vente på seg. Tomb Raider: Legend er et eventyrlystent spill med mye action akrobatikk og hjernetrim.

Historien leder vår barmfagre heltinne gjennom eldgamle ruiner japanske skyskrapere og sibirske forskningsanlegg. Spenningen holder seg på topp – enten du hopper fra den ene skyskraperen til den andre på motorsykkel eller løper gjennom en trang hulegang med en rullende stein to meter bak deg.

Noe av det beste med Tomb Raider: Legend er hvordan du må bruke den realistiske fysikken for å komme forbi feller eller lage nye veier gjennom spillområdene. Spillet er variert og du føler aldri at du gjør det samme om og om igjen.

Det er ikke alltid åpenbart hvor du må dra. Noen ganger vil du nok sitte litt fast men når du endelig finner løsningen er det en svært tilfredsstillende opplevelse. Enkelte feller kunne godt vært litt mindre ondsinnede men takket være et intelligent sjekkpunktsystem må du aldri spille mye om igjen om du skulle være uheldig.

Tomb Raider: Legend både ser og høres flott ut og kommer med det samme eventyrlystne og intelligente gameplayet som gjorde at vi falt for Lara Croft i utgangspunktet.

Mer fra Dagsavisen