Nyheter

Vil tillate uteservering i påsken

Kommuneoverlege John David Johannessen sier at kommunen har tillit til at både utelivsbransjen og kommunens innbyggere opprettholder smittevernsreglene for dem som ønsker å ta seg en øl i påsken.

Så lenge den enkelte aktør som ønsker å tilby uteservering denne påsken oppfyller de nasjonale retningslinjene for smittevern, sier kommuneoverlege John David Johannessen at de ikke vil forby uteservering i påsken.

– Vi har fått en del spørsmål vedrørende uteservering denne påskeuken. I vår kommune har vi tillit til at de aktørene som ønsker å ha uteservering overholder de nasjonale myndigheters smitteverntiltak og at både aktørene og de som ønsker å benytte seg av tilbudet klarer å innrette seg etter de reglene som finnes, sa Johannessen under dagens pressebriefing til mediene.

LES OGSÅ: Slik møter kirken påskehøytiden

Uteservering og drive-in kino

Så lenge det gjennomføres bekrefter Johannessen at de vil tillate uteservering.

– Det vil bli ført kontroll og hvis man ikke følger retningslinjene kan stedet bli stengt. Derfor er det viktig at de som vil ha uteservering sørger for at det er minst to meter mellom, og at det ellers sørges for at det er god hygiene og at andre tiltak blir fulgt. Det blir nødvendigvis arealkrevende, men for dem som klarer å oppfylle kravene går det an å ha det fint også utendørs, sier Johannessen.

Kommuneoverlegen åpnet også for muligheten til å arrangere andre uteaktiviteter, som for eksempel drive-in kino.

– Poenget er ikke å stenge ned kulturaktører og andre fra å gjøre jobben sin, men det er å begrense smitte i samfunnet. Hvis det er kreative mennesker som vil gjøre noe flott for innbyggerne i vår kommune, samtidig som de oppfyller de nasjonale retningslinjene for smitteverntiltak, er det bare flott. Det å arrangere en drive-in kino høres ut som et tiltak som oppfyller de kravene, sier Johannessen som legger til at han ikke kan gi grønt lys på sparket.

– Hvis du er i tvil om du kan arrangere noe på grunn av de nasjonale retningslinjene, kan du som tommelfingerregel gå ut fra at du ikke kan det. Det er virksomhetens ansvar at retningslinjene blir fulgt, opplyser Johannessen.

LES OGSÅ: Hjørnestensbedriften sjekker de ansattes temperatur før de slipper inn

Mer fra Dagsavisen