Jazzer opp operacafeene

Musikkens Venner har gledet Drammen sesong etter sesong med rundt ti konserter årlig. Denne helgen står de imidlertid i en uvanlig situasjon.

Ved en inkurie er nemlig årets program utstyrt med én gal dato – så konserten som er satt opp lørdag 18. januar for å markere Øistein Sommerfeldts 100-årsjubileum, ble allerede holdt sist lørdag, forklarer Liv Evju i Musikkens venners styre. Det er altså ingen Operacafe denne helgen.

Vennene ønsker i stedet nye og gamle publikummere velkommen til de kommende lørdagskonsertene, som alle holdes i Håndverkerens lokaler i Nedre Storgate 13.  Se hele programmet nederst i saken!

Hver konsert innledes av elever fra Kulturskolens talentprogram.

Mer enn opera

Konsertserien som i sin tid startet i Børsen har fortsatt å hete Operacafe, men er med årene myket opp sjangermessig for å treffe bredere og yngre. I vår bli det både jazzcafé og tango, i tillegg til den årvisse familieforestillingen.

– Vi har diskutert om det fortsatt skal kalles «Operacafe», og har så langt videreført navnet. Men det viktigste prinsippet er at det skal være en arena både for profesjonelle og amatører. Musikken skal være i fokus, sier styreleder Monica Tomescu-Rohde, som legger ned mange arbeidstimer gjennom året sammen med et dedikert og arbeidsomt styre.

Etter at hun tok over etter den mangeårige ildsjelen og grand old lady Grethe Rojahn, har Tomescu-Rohde (selv utøvende pianist) blitt kjent med flere Musikkens venner-lag landet over. Flere tenker som drammenslaget nytt rundt å spre den klassiske musikkens gleder.

– Vi ser på det litt som oppdragelse eller tilvenning, om det ikke oppfattes som frekt å si, ler styrelederen.

Slik ser sesongen ut:

8. februar: Vinterjazz.

Henriette Rojahn (vokal), Håvard Caspersen (gitar), Frode Berg (bass) og Trond Akerø Kleven (klaver)

18. april: Argentinsk lidenskap.

El Muro tango & Juan Villarreal. Karl Espegard i den norsk-argentinske duoen begynte å spille fiolin da han var åtte år, og gikk på Kulturskolen i Drammen med Thode Fagelund som lærer. Senere gikk han på Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo og studier ved Hochschule der Künste i Bern, og Norges musikkhøgskole.

Lista fortsetter under bildet.

Karl Espegard i El Muro tango. Foto: Katrine Strøm

28. mars: Jenta på utsiden – En barne- og familieforestilling.

Trio Vario (Bærum), Julia Gusek (sopran), Astrid Giæver Marvik (klarinett), Monica Munkvold Døsen (klaver)

29. mai: Kulturnatt i Drammen.

Opera-nachspiel på Comfort hotell Union Brygge med Katharina Frogner Kockum (sopran), Vladimir Stojanov (fiolin), Monica Tomescu-Rohde (klaver). (NB! Starter kl. 22, merk stedet!)