Flere lag trekker seg fra regional cupturnering

Norges Håndballforbund har bestemt at Region Sør-cup skal spilles i Oslofjord Arena i Oslo Convention Center, som er eid av Smiths Venner. Derfor velger flere og flere lokale lag nå å trekke seg fra finalespillet.

Norges Håndballforbund har besluttet å legge sluttspillet i Region SØR cup, Bring- og Lerøyserien til Oslofjord Arena. Det er en del av Oslofjord Convention Center, som eies av Brunstad Christian Church (BCC) eller Smiths Venner som de er bedre kjent som.

På bakgrunn av BCCs livssyn og holdning til inkludering og seksuell legning, har flere lag nå bestemt seg for å trekke lagene sine fra finalerunden. Åssiden IF er blant lagene som bekrefter dette på sin egen hjemmeside.

– Styret i håndballgruppa i Åssiden IF har, fra dette ble kjent før jul, avventet både Region Sør og NHF sitt utspill i denne saken. Samtidig ser vi at andre klubber rundt oss er i ferd med å trekke sine lag fra sluttspillet, nå senest Larvik Turn. Dette er i tråd med klubbens tanker og verdier, skriver klubben og fortsetter:

– Klubben som helhet, og laget som er berørt støtter de verdier og livssyn man har i NHF. Vi tror på den samme inkluderingen og åpenheten som man finner i resten av Håndball-Norge. Vi har i det lengste håpet på en fornuftig avklaring på dette fra sentralt hold, men når denne uteblir finner vi det riktig å selv også trekke laget fra videre sluttspill og stå solidarisk samlet med resten av Håndball-Norge, fortsetter Åssiden IF.

Forbundet behandler saken 11. januar

Også Reistad og IL Ro har valgt å trekke sine lag fra turneringen.

– Vi er klar over debatten og engasjementet rundt saken. Det vil avholdes et styremøte 11. januar hvor vi skal se nærmere på saken, forteller Lars Hojem Kvam, leder for medier og kommunikasjon i Norges Håndballforbund til Drammens Tidende.

Oslofjord Convention Center, der kampene skal spilles, har på sin side også fordømt BCCs holdninger.

– De holdningene som håndballklubbene reagerer på, er holdninger som Oslofjord Convention Center verken deler eller støtter. Tvert imot har vi, akkurat som håndballen, krystallklare holdninger mot alle former for diskriminering, forteller Gunnar Fosseng, salgssjef ved Oslofjord Convention Center til DT.