Drømmeposisjon for Sp: – Ingen av partiene klarer seg uten oss

Sps førstekandidat Simon Sebastian Nordanger var veldig fornøyd med valgresultatet, og sier at deres posisjon på vippen gjør at han er åpen for å forhandle med begge sider for å få mest mulig gjennomslag.

Sammen med MDG er Senterpartiet helt klart blant vinnerne i det første valget til den nye Drammen kommune. Førstekandidat Simen Sebastian Nordanger kunne egentlig ikke vært så mye mer fornøyd, sånn rent bortsett fra at han håper partiet til slutt kommer enda litt høyere enn de 7,3 prosentene de første målingene antydet.

– Det å få et så godt resultat er veldig moro selvsagt. Det er fortsatt mye som kan skje, men det er et pek på at vi gjør det bra. Og tradisjonelt sett er ikke Sp-velgerne blant dem som forhåndsstemmer mest, så forhåpentligvis kan vi gå enda litt mer opp, sier Nordanger til Dagsavisen Fremtiden.

LES OGSÅ: Gro Nyhus inn i Senterpartiet

Kan avgjøre valget

Så bra gjorde Senterpartiet det at Nordanger og hans partifeller kan være med på å avgjøre om det blir Aps Monica Myrvold Berg eller Høyres Fredrik Haaning som får æren av å bære ordførerkjedet.

– Vi hadde et håp om at dette skulle skje, og etter å ha sett de siste målingene var det kanskje ikke så overraskende. Men vi er veldig fornøyd med å ha fått oss en plass på vippen, der ingen av partiene klarer seg uten oss. Det er egentlig en drømmeposisjon, forteller Nordanger.

Han utelukker verken den ene eller det andre.

– Fra nå av kommer det til å bli mange samtaler, både med partiene på høyre og venstresiden. Vi er åpen for begge deler, også får vi se hvordan forhandlingene går og hvem som har mest å «bjuda på», sier Nordanger.