Disse 8 bør bli Årets Navn før Hege Storhaug

VGs nettavstemning vekker interesse. Her er mine kandidater.

"Hun kjemper for Norge og for de undertrykte. Hun tør stå opp mot det som truer vårt demokrati, noe ingen andre i dette landet tør gjøre." 

 

Det er en VG-lesers beskrivelse av Hege Storhaug, som i skrivende stund ser ut til å bli nominert på en soleklar topplassering i VGs kåring av de aller beste folka vi har i dette landet. 

 

I den anledning har jeg funnet fram åtte andre kandidater, som jeg tenker er omtrent like velegnet som ledestjerner for det norske folk.

 

 

1. Bjørn Richard Johansen 

First House-konsulenten krevde softis med strø dekket av Fylkeskommunen i Telemark, som en del av det viktige arbeidet lobbyselskapet gjorde med å få offentlige arbeidsplasser til området. Folk som snylter på det offentlige har lenge vært en usynlig gruppe som har blitt sett ned på, og det er flott at Johansen nå endelig kan gi denne viktige delen av Norges befolkning et ansikt.

 

2. Babyliss Twist Secret TW1100 E

Strengt tatt ikke en person, men likefullt et navn. Denne lille maskinen, som er å få kjøpt i store elvarehus for bare et par hundre kroner, fletter håret ditt automatisk. Dermed slipper du å ... ja, du vet ... flette håret selv. 

 

3. Musikkanmelder Arild Rønsen

I forrige uke skrev Arild Rønsen en svært negativ anmeldelse av den siste plata til Eagles of Death Metal på bloggen sin, under en uke etter at en konsert med bandet var blitt faktisk og helt konkret massakrert. På denne måten gjorde Rønsen det enklere for resten av landets meningsbærende aviskommentatorer å skrive, for, som en anonym skribent sa her om dagen "det kan jo i hvert fall ikke bli like dumt som det greiene til han Rønsen". 

 

4. Espen "Shampo" Knutsen

Hockeytreneren som hver eneste dag (nesten) demonstrerer sin dynamiske og pedagogiske lederstil i TV-serien "Iskrigerne" har også greid å føre Vålerengas hockeylag historisk lavt på tabellen etter en håpløs serieåpning. På denne måten har han hjulpet små, underpriviligerte og nokså svaktspillende hockeylag som Sparta Sarpsborg oppover på tabellen. Bonus for hjertelag, da han forærte en seier selv til Kongsvinger. Det er <3!

 

5. Jo Lunder

Den korrupsjonstiltalte tidligere Vimpelcom-sjefen har tidligere holdt på svært mange toppverv i norsk næringsliv samtidig. Han har vært høyt oppe i Fredriksen-gruppen, i Telenor og i it-selskapet Evry. Disse jobbene har han nå vært så grei å overlate til andre folk. 

 

6. Gunnar "Kjeksen" Hadeland

Dyktig 21-åring som for tiden er innbytter for Gromfjord IL i fjerde divisjon, fotball for herrer. I august i år presterte Hadeland både å skaffe corneren som gjorde at Gromfjord gikk opp til 2-1 mot storklubben Hardangers andrelag, men også selv å skåre 3-2-målet som på sett og vis avgjorde kampen for det tradisjonsrike laget fra Møre og Romsdal.

 

7. Gullungene-Karoline

I TV-serien "Gullungene" fra 2011 portretterte TV2 en gruppe bortskjemte ungdommer og deres tunge liv. Flere av deltagerne gjorde sitt beste for å presentere nasjonen på sitt aller verste. Karoline (eller er det Caroline? Kildene spriker), gikk derimot amok når de andre deltagerne ville besøke McDonalds, og prøvde å fysisk forhindre besøket i den amerikanske restaurantkjeden. Slike gullunger vil Norge ha!

 

8. Hunden Dvarniak

En hviterussisk kjøter som bet den polske langrennsløper Justyna Kowalczyk i foten midt i oppkjøringa til sesongen, noe som nå ser ut til å sørge for at de norske jentene får en langt enklere verdenscupåpning i år enn de strengt tatt hadde fortjent.

 

--

 

PS: VGs nettavstemning er altså bare for nominering, altså. Når avstemningen er ferdig skal de øverste 15 navnene stemmes om i en ordentlig meningsmåling, du veit en sånn som ikke kan vinnes gjennom mobilisering på internett.

 

PS2: Dvarniak heter mest sannsynlig ikke Dvarniak, altså, jeg bare ante ikke hva bikkja het og fant på noe som låt rimelig. Research er ikke min sterkeste side.

 

PS3: Men TENK så kult det hadde vært da. Overskrift i The Guardian: "Norwegian people chose automatic braiding machine as name of the year. Editor resigning."

 

PS4: Har du hørt En slask på tinget-podcasten? Her finner du siste episode: