Ramberg åpnet showet

(FFK-Tromsø 3-0) –Idag så vi litt av tendensene fra forrige sesong. Det gleder meg. Seieren var uhyre viktig for selvtilliten, slo Anders Grõnhagen fast.

Det var en lettet trener som som kunne puste ut etter at FFK tok sin første seier på hjemmebane siden 22.mars. –Etter en litt tung tid var det godt med en seier nå. Da er vi med der oppe vi skal være, konstaterte svensken.

Han hadde gjort fire, fem bytter fra matchen mot Rosenborg. Den sentrale midtbanen var ny ettersom Wehrman var vraket og Gashi suspendert. Celso Borges og Hans Erik Ramberg fikk tillit. Begge scoret og viste tidvis at de fortjente sine favorittposisjoner.

–Hans Erik vet vi hva står for og Celso Borges spilte også til godkjent, var trenerens vurdering.

Fornøyd med Kvisvik

Med mer løpsvilje og offensiv vilje kom også Raymond Kvisvik mer til sin rett.

–Det var første gang jeg har sett han holde i 90 minutter. Han er en smarting som er viktig i slike kamper, mente treneren.

Kaptein Hans Erik Ramberg tok ansvar og satte FFK på vinnersporet da han skar inn fra venstre og tredde ballen opp i TIL-keeperens venstre hjørne. En vakker scoring.

Det er åpenbart midtbane- og forsvarsspillerne laget må stole på skal det bli mål. Everton fremstår som hjelpeløs i avslutningene til tross for utrolige sjanser mens Tegstrøm sjalden slapp til.

–Det er klart det er herlig å score, men jeg føler litt med spissene. Jeg håper det løsner for dem også, påpekte kaptein Ramberg.

Han var såre fornøyd med at det enedelig ble en seier på eget gress igjen.

–Mot Rosenborg var vi elendige. Det var derfor en revansjsugen gjeng som gikk på banen idag. Heldigvis fikk vi betalt for innsatsen og vi greide dessuten å skape langt flere sjanser enn vi har gjort tidligere, oppsummerte Ramberg.

Framgang avler framgang

Skal vi tro den gamle tesene om at framgang avler framgang, er det håp om lysere tider for FFK. Fortsatt er det et stykke til det beste nivået fra forrige sesong, men selvtillit er en utrolig viktig faktor.

Kan laget bygge videre på det beste fra denne matchen, skal det også være mulig å ta poeng fra Vålerenga på Ullevaal 16.mai.

Det var først og fremst mot slutten av kampen at FFK fikk lønn for strevet. Et ytterst gavmildt Tromsø-forsvar hjalp til så godt de kunne. Gjestenes forsvar hang ikke sammen i det hele tatt.

Savnet av Tore Reginiussen var åpenbart, og statistikken er dyster for nordlendingene uten landslagsspilleren. Han har nå stått over 11 kamper siden han kom til Tromsø i 2006.

I samtlige kamper har Tromsø sluppet inn mål. Sju av de 11 kampene uten Reginiussen har også endt med tap.

–Med tanke på alle sjansene kunne vi faktisk ha scoret flere mål, mente Anders Grönhagen.

Borges positiv

Celso Borges lagde et flott mål med en perfekt heading og rakk i glimt å vise gode ferdigheter.

–Det gjør alltid godt å score mål. Jeg begynner å finne meg til rette og har som mål å gjøre det så vanskelig jeg kan for treneren å komponere midtbanen, hevdet Borges med et smil. De siste ti minuttene fikk oghså Michael Trulsen kjenne på nivået.

–Det var artig å få noen minutter. Kanskje får jeg en ny sjanse i cupkampen mot Nordstrand på søndag, sier Trulsen.