Sport

FBKs trenerjakt: – Vi har snevret inn mot to-tre kandidater

En håndfull trenerprofiler er luket bort i Fredrikstad Ballklubbs søken etter ny sjef for elitelaget.

Bilde 1 av 2

Det er gått tre uker siden Fredrikstad Ballklubb meldte at trener Eirik Haugdal er ferdig i jobben etter to sesonger, og jakten på trønderens arvtaker nærmer seg nå en finalerunde.

Les også: Eirik Haugdal ferdig som FBK-trener etter sesongen (+)

En rekke kandidater fra første runde av prosessen er luket bort, og FBK står nå igjen med to til tre kandidater som er aktuelle for jobben som hovedtrener, opplyser sportslig ansvarlig styremedlem Rolf Leistad til Demokraten.

– Vi er definitivt kommet lenger. Fra starten hadde vi sju-åtte kandidater inne til vurdering og samtaler. Så har vi siden sagt nei til noen, og har nå to til tre kandidater vi fortsetter dialogen med, forteller Leistad.

Les også: Dette er kriteriene i FBKs jakt på ny trener (+)

(Saken fortsetter under bildet)

FBK
Håndball
Vipers

Thale Rushfeldt Deila og lagvenninnene i Fredrikstad Ballklubb skal få ny trener fra juni. Foto: Tommy Skauen

Kan være klart innen to uker

Overfor Demokraten for to uker siden, la han ikke skjul på at klubben har ambisjoner i sin søken etter ny hovedtrener. Det er ingen småfisk FBK er på jakt etter.

Kriteriene som Leistad og sportsutvalget har lagt til grunn, er at klubbens nye hovedtrener representerer rutine og har erfaring fra elitenivå. Vedkommende må blant annet ha vilje og evne til å bidra i FBKs utviklingsarbeid, blant annet av egne talenter.

Leistad sier han har håp om at en avtale med ny hovedtrener skal være på plass i løpet av et par uker.

– Men vi vet at mye brått kan skje i dette gamet, så det gjenstår å se, poengterer han.

Les også: Korona-permitterte FBK-spillere mobiliserer til egentreningsdugnad (+)

Røper litt

Sportssjefen holder ennå kortene tett til brystet når det gjelder kandidatene, selv om han til Demokraten i januar fortalte at de kikker både til Sverige og Danmark, men også lokalt, etter den riktige profilen.

– De tre vi fortsatt har samtaler med er alle menn, de er kvalifiserte og er trenertyper vi mener kan gjøre en god jobb for oss, sier Leistad.

Han røper også at minst én av kandidatene ikke er norsk, at én av dem er en kandidat klubben selv har tatt kontakt med og at de to øvrige er blitt spilt inn til klubben via agenter. Men han vil ikke svare på om en av kandidatene har lokal tilhørighet.

– Det vil bare føre til spekulasjoner, mener Leistad.

Nåværende hovedtrener Eirik Haugdal sitter på kontrakten sin ut sesongen (ut mai) og leder spillerne ut i sin første kamp etter et lengre opphold, 28. februar borte mot sterke Sola.

Les også: Kompisene Eirik og Steffen unner hverandre suksess – men kan bli uvenner når lagene deres møtes (+)

Mer fra Dagsavisen