Sport

Eirik Haugdal ferdig som FBK-trener etter sesongen

Klubben opplyser at de etter langvarig dialog har besluttet å avslutte samarbeidet med hovedtreneren når kontrakten hans går ut. – Men det er ingen dramatikk rundt dette, sier styreleder Monique Blystad.

– Det har de siste månedene pågått en prosess der det har vært flere samtaler mellom Eirik Haugdal og klubben angående veien videre. Med bakgrunn i disse samtalene og en helhetsvurdering er det besluttet at den nåværende kontrakten med Eirik Haugdal ikke blir forlenget ved avtalens utløp 31.mai, heter det i en pressemelding fra Fredrikstad Ballklubb som ble sendt ut mandag kveld.

Videre opplyser klubben at det aldri finnes noe godt tidspunkt å gå ut med en slik nyhet, men at de følte det var riktig å gjøre det allerede nå – med flere måneder igjen av sesongen.

– Ettersom valget er tatt må ledelsen begynne jobben med å sette sammen et nytt og godt team inn mot neste sesong.
Når man starter en slik prosess vil det alltid være stor fare for at det sprer seg, og klubben ønsker at dette skal skje på en ryddig og ordentlig måte, skriver de i pressemeldingen.

Les også: FBK dro inn 30.000 kroner på draktauksjon (+)

Tok laget til NM-semi

Dermed blir det med to sesonger som hovedtrener for Fredrikstad-jentene for Eirik Haugdal, etter at han kom inn som erstatter for Christer Karlsson i 2019. Tidliger har trønderen blant annet vært assistenttrener for topplaget Storhamar.

De to årene hans i FBK har til nå vært preget av både oppturer og nedturer, med oversvømt Kongstenhall og korona-avbrudd på den negative enden av skalaen, og semifinaleplass i NM som det største høydepunktet.

FBK-styreleder Monique Blystad forteller til Demokraten at de allerede har startet arbeidet med å finne Haugdals erstatter.

– Vi visste jo at dette kunne bli et mulig utfall, i og med at kontrakten til Eirik var utgående, kommenterer hun.

Les også: Kretsen har ingen plan B for fotballsesongen: – Ikke mulig (+)

Styreleder i Fredrikstad Ballklubb, Monique Blystad.

FBK-styreleder Monique Blystad sier at klubben og Haugdal skilles som venner, og spår ham en stor framtid i håndball-Norge. FOTO: Hermund L. Kjernli

– En flott fyr

I forrige uke uttalte FBKs sportslige leder Rolf Leistad til Fredriksstad Blad at han er skuffet over klubbens tabellplassering så langt i årets sesong. Likevel la klubben et forslag om kontraktsforlengelse for Haugdal på bodet, en avtale som nå forblir usignert.

Monique Blystad ønsker ikke å utbrodere årsakene til at FBK og Eirik Haugdal nå avslutter samarbeidet, men bedyrer at de skilles som venner.

– Det er en samlet vurdering av helheten som har ført til at det ble som det ble, men det er ikke noen dramatikk rundt dette. Det er alltid vanskelig å ta slike avgjlørelser, og Eirik er en flott fyr, så dette er ikke så lett, sier styrelederen.

Les også: Solberg med ny FFK-kontrakt

Lojal til jentene

Haugdal selv ønsker ikke å kommentere prosessen rundt den forestående avgangen, men forsikrer at han kommer til å gjøre jobben sin 100 prosent også de neste månedene.

– Jeg har en ekstremt dedikert holdning til det å være håndballtrener, og er dønn lojal overfor jentene mine. Vi skal sammen gjøre alt det vi kan for at FBK avslutter så høyt på tabellen som mulig i årets sesong, skriver han i en SMS til Demokraten.

– Styreleder Monique Blystad sier dere skilles som venner og at det ikke er noen dramtikk rundt dette, hva er din oppfatning av situasjonen?

– Monique er et flott medmenneske og har gjort en super jobb som styreleder i FBK, kommenterer Haugdal

På spørsmål om han allerede nå har begynt å tenke på neste steg i karrieren, svarer trønderen følgende:

– Jeg har alltid hatt klare tanker og mål rundt min egen karriere, og de er helt uforandret.

Les også: FFK til Bergen i første serierunde

Får ros på vei ut

I pressemeldingen understrekes det at FBK ønsker å takke Haugdal for den jobben han har lagt ned i sin tid i klubben.

– Eirik er en meget sterk faglig trener som vi vil høre mye om i håndball-Norge i årene som kommer, skriver de.

Nå settes alle krefter inn på å skape best mulig rammer rundt treningshverdagen og de gjenværende kampene i 2020/21-sesongen.

– Det er fortsatt mange kamper igjen, og Eirik skal fullføre kontrakten med stil, fastslår Blystad.

Eliteserien i håndball er for tida inne i en ny koronapause, og FBKs neste kamp er foreløpig hjemme mot Molde onsdag 10. februar.

– For nå fikk jeg nettopp beskjed om at kampen vi skulle spilt 3. februar også har blitt flyttet. Sånn er den nye hverdagen, og vi må bare ta det dag for dag, avslutter styrelederen.

Mer fra Dagsavisen