Parallelle univers og en burger i natten

Elias von Krogh har kalt opp bandet sitt etter seg selv, bestiller gjerne for mye take away og er bekymra for at for mange parallelle univers skal ødelegge for tidsreisingen hans.

Hvem: Elias von Krogh (24)

Hva: Frontfigur i Fredrikstad-bandet Von Krogh

Hvorfor: Toppet NRKP3 Urørt-listene i ukesvis tidligere i år, og spiller konsert på Gulating Pub i Gamlebyen, fredag 7. august

Hællæ! Skal du tilbake til hjemtraktene igjen?

– Yes! Det er ikke så lenge siden nå, vi spilte på Gulating i slutten av juli også, men tenker å gjøre det litt større nå tror jeg.

Hvordan vil du beskrive musikken deres?

– Hehe. Jeg sliter litt med det av og til, men jeg liker å kalle det bipolar musikk, fordi det går litt opp og ned. Kan kanskje kalle det alternativ rock, på en eller annen måte. Men jeg er ikke helt sikker på hva jeg skal kalle det.

Jaja. Dere ble jo raskt store på NRKP3 Urørt, har det åpna noen dører?

– Ja, det vil jeg si. For det første fikk vi litt oppmerksomhet av det, både fra publikum og et par fjes og navn i den såkalte bransjen, som blant annet har hjulpet oss litt i forhandlinger og sånt. Hehe.

Forhandlinger og sånt?

– Nei altså vi har jo.. vi er i prat med noen, kan du si. Men det er blitt satt litt på pause under pandemi og den slags.

Akkurat. Og nå fremover da? Full satsing på musikken eller?

– Det hadde vært drømmen, men enn så lenge så går det i mye jobb. En av karene skal begynne på studie nå, og de to andre skal fullføre siste studieår. Så det blir litt i kombinasjon med det tenker jeg, men vi håper jo på å kunne satse ordentlig en eller annen gang fra neste år.

Les også: Ingen blir sure på meteorologen for å melde dårlig vær

Hva kan folka som tar turen til Gulating vente seg da?

– De skal forhåpentligvis kunne vente seg både en og to lattere, og god stemning. Det funka godt sist gang. Vi liker å tulle litt når vi først er der oppe. Forhåpentligvis så sitter de igjen med følelsen av at de har hørt et eller annet fint da, hvis det går an å si det sånn. Håper publikum blir litt påvirka. Det var flotte tilbakemeldinger forrige gang, og et par som kom opp med tårer i øya også. Bedre respons kan man ikke få.

Hvilken bok har gjort størst inntrykk på deg?

– "Mengele Zoo" av Gert Nygårdshaug. Den handler i bunn og grunn om klimaterrorisme, det tror jeg ikke man nødvendigvis skal støtte, men det er et eller annet med måten han skriver på. Veldig god bok, kan anbefale til alle og enhver.

Hva gjør deg lykkelig?

– Ja.. skal vi se. Full mage, muligheten til å gå meg noen små turer og det å sitte og spille gitar når jeg føler for det, uten at det skal være til sjenanse for noen andre.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Ja, da.. Høhø. Hvordan da mener du sånn sett? Haha!

Haha! Når du skal treat yourself, liksom?

– Da blir det fort brukt alt for mye penger på sushi, og nå har jeg nettopp avslutta noen nattevakter og sånn. Jeg skammer meg litt over å si det, men jeg ble sittende og vente i to timer på en burger midt på natta. Jeg er ikke fremmed for å bestille litt for mye digg mat av og til.

Gjenkjennelig! Er det noe du angrer på?

– Det er jo for så vidt det, uten at jeg kan si noe sånn spesifikt om det. Mange sier man ikke skal angre på noe som helst, men det er fint å angre på noen ting for det gjør at man tenker over enkelte aspekter ved livet. Man skal ikke gå rundt å skylde på alle, og samtidig ikke være for slem mot segselv. Man kan få noe ut av enhver dårlig følelse.

Les også: Velkommen til minimånefestival!

Hvilken superkraft skulle du ønske du hadde?

– Åh! ÅH! Håhå. Dette kunne jeg snakket om i mange timer. Det står mellom tidsreise og teleportering, men hvis du kan kontrollere tiden kan du jo nærmest teleportere. Stanser du tiden og flytter deg ti meter, vil det for andre se ut som du har teleportert. Det følger med litt ekstra innsats, men jeg velger tidsreise.

Du er ikke redd for å endre hele verdenshistorien da?

– Vet ikke jeg, jeg håper litt på at hvis jeg kunne reist i tid så kunne det åpna opp en alternativ tidslinje, så jeg ikke ødelegger det som har foregått. Men da må man finne ut hvilken tidslinje da, og så blir det et helvetes surr.

Det tok jo en nerde-tørn det her..

– Gjør ofte det!

Hvem var din barndomshelt?

– Det står mellom mamma og pappa, og Spider-man. Spider-man var mye av grunnen til at jeg begynte som journalist selv på et tidspunkt, og tok opp interessen for foto. Også plutselig måtte jeg begynne med briller, and the stars aligned. Jeg så for meg at jeg skulle bli bitt av en edderkopp til langt oppi tjueåra. 

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog for?

– Det er jo ganske mye da.. Rasisme.

Eller mot da, kanskje?

– Hehe, ja! Jeg har gått i demonstrasjonstog mot rasisme, og ellers ting jeg mener burde være en menneskerett. 

Hvilke tre personligheter ville du invitert til middag?

– Oioioi. Jeg tror både Jahn Teigen og Ari Behn skulle vært med. Det er veldig trist at de er borte. Og så hadde det vært gøy å ha en middag med Donald Trump. For å få litt greie på hvem han er. En slags "Fire stjerners middag" med de, det hadde vært et interessant møte.

Skulle Anders Hatlo kommentert den og eller?

– Ja eller noen fra Dagsnytt 18 baki der kanskje, som kunne styrt samtalen på en eller annen måte.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Demokraten og Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.