Fredrikstad

Vant kåringen: Fredrikstad er Norges mest attraktive by!

I dag kom den veldig gledelige nyheten: Fredrikstad gikk helt til topps i kåringen av Norges mest attraktive by. – Jeg er imponert over hva kommunen og næringsdrivende har fått til sammen, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner til NRK Østfold.

Prisen «Attraktiv by - Statens pris for bærekraftig by- og stedsutvikling» skal nettopp belønne planlegging og gjennomføring av bærekraftig by- og stedsutvikling av høy kvalitet, skriver kommunen i en melding på sine nettsider.

Ordfører Jon-Ivar Nygård er naturlig nok veldig glad:

– Dette er først og fremst veldig morsomt. Samtidig er det en anerkjennelse og et signal om at grepene vi har gjort i Fredrikstad de siste årene har tatt oss i riktig retning.  Sentrum blomstrer, vi vokser og har blitt en mer spennende og ikke minst en hyggeligere by å bo og oppholde seg i.  Jeg tror også dette vil bidra til at flere får øynene opp for Fredrikstad. Det er positivt for omdømmet vårt, og gir oss en ekstra boost i en allerede positiv utvikling, sier han til kommunens nettsider.

Videre skryter Nygård av de mange som engasjerer seg for byen:

– Det er mange som har stått på for byen og som skal ha æren for denne prisen. Næringsforeningen, næringslivet, gårdeiere og andre byutviklingsaktører har alle bidratt til den positive utviklingen og at vi nå er kåret til Norges mest attraktive by.