Nyheter

Malin Carita Lind er ny sentrumsleder i Fredrikstad

Starter i jobben 1. september, og går allerede offensivt ut.

– For å møte dette i et kommersielt perspektiv må man være aktuell, følge trender og se morgendagens behov, sier Malin Carita Lind, som onsdag er ansatt som ny sentrumsleder i Fredrikstad Næringsforening.

Hun var en av to kandidater som kjempet om jobben helt inn i finalerunden.

Lind er oppvokst i en gründerfamilie med butikker og kjøpesentre, og startet allerede som 23-åring sin første bedrift med sko- og klesbutikken Confident i Sarpsborg. Siden den gang har hun bygget solid kompetanse innen salg, markedsføring, konseptutvikling, merkevarebygging, personal- og organisasjonsutvikling, drift og økonomi, ifølge en pressemelding fra Fredrikstad Næringsforening.

Daglig leder Kjell Arne Græsdal sier de er glade for å ha fått byutviklingens nye frontfigur med på laget.

– Hun har stor drivkraft, og har virkelig overbevist oss med et godt blikk for videreutvikling av Fredrikstad sentrum, sammen med aktørene, for å møte framtidens krav til attraktive byer, sier Græsdal.

Stillingen som sentrumsleder ble opprettet i 2015 etter initiativ fra Fredrikstad Næringsforening, i tett samarbeid med Fredrikstad kommune og flere gårdeiere i sentrumskjernen.

Malin Carita Lind overtar etter Line Jeppesen. Før henne var det Stine Ferguson som hadde jobben.

Sentralt for stillingen er samhandling med byens næringsdrivende og å øke byens attraktivitet for både besøkende og drivere, påpeker næringsforeningen.

Lind har også tidligere eid og drevet Store Tune Gård barnehage i flere år, før hun solgte den og startet innovasjonsselskapet Cube8 sammen med ektemannen Bjarne Peder Lind i 2016.

Nå er hun altså klar for nye utfordringer.

– Attraktivitet er ferskvare og det betinger kontinuerlig utvikling og proaktivitet for å opprettholde en slik posisjon. Samtidig skal Fredrikstad bevare sine kvaliteter som en åpen, inkluderende og folkelig by, og dette vil jeg bidra til som sentrumsleder, sier Lind, som starter i jobben allerede 1. september.

Mer fra Dagsavisen