Nyheter

Ny sentrumsleder blir klar denne uka

Rekrutteringen av ny sentrumsleder i Fredrikstad spisser seg til og står nå mellom to kvinner.

Hvem skal lede byutviklingen og bidra til et Fredrikstad sentrum i vekst i årene som kommer?

Svaret får vi denne uka.

Etter en omfattende prosess, der åtte kandidater var inne til førstegangsintervju for stillingen, står man nå igjen med to kandidater som skal presenteres for gårdeierne.

– De er begge to kvinner og begge fra Nedre Glomma-området. De anses som to likeverdige kandidater, med noe ulik kompetanseprofil og med kvalifikasjoner som kan bli ulikt vektet, forteller daglig leder Kjell Arne Græsdal i Fredrikstad Næringsforening.

Etter nesten fem år i jobben, takket Line Jeppesen for seg som sentrumsleder tidligere i sommer. Hun starter i ny jobb som daglig leder i bedriften Trucktech på Øra, hvor hun selv er deleier, ifølge Fredriksstad Blad.

Sentrumsleder Line Jeppesen

– Kan være trygge

Sentrumslederen i Fredrikstad skal bidra til at byområdet styrkes som møteplass, arbeidsplass, handelssted, bosted og arena for kulturell utfoldelse. Stillingen er et strategisk og et operativt bindeledd i utviklingen av Fredrikstad sentrum, og skal ta initiativ og legge til rette for aktører som vil bruke sentrum som arena, ifølge stillingsannonsen.

De to kandidatene som kjemper helt til slutt om jobben som ny sentrumsleder, har vært gjennom flere tester og to runder med intervjuer. Nå gjenstår det bare at de presenterer seg selv for byens gårdeiere. Rekrutteringsprosessen har vært styrt av eksterne headhuntere.

– Så det er gjort en grundig jobb med å komme fram til de aller beste kandidatene blant mange gode søkere. Vi kan være trygge på at vi lander en god beslutning når en av dem får et tilbud i løpet av denne uka, sier Græsdal.

Framstå som et kraftsentrum

Han og kollega Hege Bongard vil sammen med gårdeierne diskutere seg fram til en favoritt.

Fram til en kandidat er blitt tilbudt jobben og har takket ja, har næringsforeningen også en tredje kandidat. Også det er en kvinne fra Nedre Glomma-regionen, ifølge Græsdal.

Næringsforeningens visjon er at byens næringsliv skal framstå som et kraftsentrum i fylket, hvor Nedre Glomma blir Oslofjordens mest attraktive byområde for mennesker, kompetanse og kapital.

Fredrikstad Næringsforening skal arbeide for økt verdiskaping og næringsøkonomisk utvikling i Fredrikstad og Nedre Glomma gjennom bred samhandling mellom bedrifter og offentlige myndigheter. Næringsforeningen skal framstå som en attraktiv møteplass for sine medlemmer og fremme aktiviteter som gir økt kompetanse og verdier for medlemsbedriftene.

Mer fra Dagsavisen