Nyheter

Helseparken Ønsøyheimen holder både ny tidsplan og budsjett

I løpet av mars neste år skal beboerne være på plass i det som blir Fredrikstads største sykehjem.

– Dette blir et åpent sted for hele befolkningen i Fredrikstad, både de som skal bo der, og andre som vil benytte seg av det. Her kan for eksempel lag og foreninger benytte lokalene til å ha møter, og pårørende kan besøke bestemor og spise middag sammen med henne i kafeen, sier ordfører Siri Martinsen i en artikkel publisert på Fredrikstad kommunes nettsider.

Som Dagsavisen Demokraten tidligere har omtalt vil Helseparken Onsøyheimen, som det nye sykehjemmet offisielt vil bli hetende, få 120 plasser – nesten dobbelt så mange som den tidligere institusjonen på samme sted.

Overlevering i desember

Det var daværende ordfører Jon-Ivar Nygård som satte spaden i jorda for byggeprosjektet i mars 2021. Nå er det nye sykehjemmet, som altså blir Fredrikstads største, planlagt overlevert fra totalentreprenør ØMF Asker Entreprenør i desember i år. Beboerne skal etter planen være på plass i løpet av mars 2023.

Den opprinnelige ambisjonen var å ha Helseparken Onsøyheimen klart allerede i 2019, men senere ble planene flyttet først til 2021, og nå altså 2022/23.

Fredrikstad-ordfører Siri Martinsen (t.h.) på befaring ved nye Onsøyheimen sykehjem i august 2022, sammen med leder for teknisk utvalg Elin Tvete (t.v.), varaordfører Atle Ottesen og kommunens prosjektleder Knut Ivar Håkensen.

Prislappen på senteret blir rundt 543 millioner kroner, noe under budsjettrammen Dagsavisen Demokraten tidligere har fått opplyst på 550–560 millioner.

– Det har vært spennende tider. Først korona, så krig i Ukraina, som har ført til økte strøm-, drivstoff- og materialpriser. Likevel er prosjektet i rute økonomisk, sier kommunens utbyggingssjef Øystein Janssen.

Tilpasset flere brukergrupper

I tillegg til de 120 langtidsplassene ved Helseparken Onsøyheimen, vil det bli dagsenter med 12 plasser for hjemmeboende med demens. Kino, kafé, frisør og fotpleie skal også inn.

I midten av bygget blir det fellesarealer med stuer og oppholdsrom, mens den store kantina og kafeen bygges i første etasje. På bakkeplan installeres også rom for søppelhåndtering, mens parkeringshuset bygges på baksiden, tilpasset terrenget.

Etatssjef for omsorgssentre i Fredikstad kommune, Birgitte Skauen Kopperud, på befaring ved Helseparken Onsøyheimen i august 2022.

Etatssjef Birgitte Skauen Kopperud for omsorgssentre i Fredrikstad kommune, er fornøyd med å få sykehjem tilrettelagt for flere brukergrupper, i tillegg til sykehjemsplasser med moderne standard.

– Vi får mindre boenheter, tilrettelagt med velferdsteknologi og tilpasset mange ulike brukerbehov, uttaler hun.

Kafeen ved Helseparken Onsøyheimen, Fredrisktad største sykehjem, som skal stå klart i desember 2022.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen