Nyheter

Tatt i tollen med brutal kniv – bare bladet var 50 centimeter langt

– Den er noe av det verste jeg har sett her hos oss, sier seksjonssjefen ved Svinesund tollsted om det massive stikkvåpenet.

Kniv med 50 centimeter langt knivblad beslaglagt ved Svinesund tollsted 24. november 2021.

I 21-tida onsdag 24. november ble en engelskregistrert personbil stoppet for kontroll på grønn sone ved tollstasjonen ved Svinesund. I bilen satt fire rumenske borgere, deriblant to kvinner i 20-årene som var henholdsvis sjåfør og bileier.

– Føreren forklarte at de skulle på et besøk til Norge i fire dager, innleder seksjonssjef Per Kristian Grandahl overfor Dagsavisen Demokraten.

Det ble ført foretatt et hundesøk på bilen, uten merknader, men da tollerne gikk gjennom bagasjen de fire hadde med seg, gjorde de et brutalt funn.

– I en rød bag, inntullet i et håndkle som var puttet ned i det ene beinet på en joggebukse, ble det funnet en enorm kniv med spiss front og sju sagtagger nederst på bladet, forteller Grandahl.

– Bare knivbladet ble målt til 50 centimeter, og den totale lengden var hele 71 centimeter, legger han til.

Den kvinnelige passasjeren, som altså også var eier av bilen, tok på seg ansvaret for kniven. Hun skal ha forklart at den var ment som en gave til en bekjent av faren hennes, og hevdet at hun ikke var klar over at den var ulovlig å ha med seg over grensa.

– Men våpen av denne typen er altså forbudt å innføre til Norge, og kniven ble derfor beslaglagt. Kvinnen fikk trolig en straffereaksjon fra politiet på stedet, sier seksjonssjefen.

– Dette er en av de verste knivene jeg har sett, i alle fall her nede hos oss. Jeg vet at det har blitt tatt noen lignende fra postforsendelser som kommer inn via Oslo, men denne var virkelig ille, fastslår han avslutningsvis.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen