Nyheter

Sørlending hadde med seg 59.000 kroner for mye

Tollerne gjorde valutabeslag ved svenskegrensa 10. august.

Den norske statsborgeren hjemmehørende på Sørlandet kjørte fylkesvei 118 etter å ha passert den gamle Svinesundbrua. Her ble han stanset for kontroll av tollere, som fant 84.000 kroner i kontanter i mannens bil.

Les også: Tatt med design-høyttalere verdt over 100.000 kroner

Det ble en kostbar grensepassering for sørlendingen, som ble ilagt et overtredelsesgebyr på 16.800 kroner.

Det er nemlig tillatt å frakte maksimalt 25.000 kroner. Ved overtredelse av beløpsgrensa, blir man ilagt et gebyr på 20 prosent av det totale beløpet man har med seg, opplyser kontorsjef Ann-Kristin Signebøen ved Svinesund tollsted.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Demokraten og Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.