Nyheter

Nesten til topps i Norske Talenter

Fredrikstad Barne- og ungdomsteater imponerte seerne og kom på pallplassering i kveldens finale på TV2.

«Kom og kjenn at du lever, kjenn at du er med på å lage teatermagi», sang barna på scenen i fredagens Norske Talenter-finale. Finalesangen «Teatermagi» er skrevet av Hans-Petter Thøgersen og Svein Gundersen.

Det sikret dem en plass i topp tre, i kveldens direktesendte finale fra H3 Arena i Oslo. Vinner ble sportsdrilldanser Amalie Skeide Sandvik (18).

Heiet fram av lokalsamfunnet

I salen satt blant andre styreleder Lene Zimmermann Gjermundsen.

– Stemningen er god! Det er helt fantastisk å komme med blant topp tre. De andre to (fiolinist Rebecca Nørstrud Isaksen (16), sportsdrilldanser Amalie Skeide Sandvik (18), journ. anm)er jo vanvittige talenter, så for oss er dette en stor seier!, sier hun etter at konfettien har lagt seg.

– Støtten fra lokalsamfunnet har vært utrolig, det er så mange som har heiet på oss, alt fra politikere til sportsklubber og kjendiser. Det er overveldende!

LES OGSÅ: Se kjendisenes støtteerklæringer til FBUT

Det har vært tre strabasiøse dager for teatergruppa.

– Nå skal vi få barna på en buss som egentlig skulle til St. Croix, men som vi omdirigerer til Quality der de blir møtt av foreldrene med jubel og konfetti.

Anbefaler alle å begynne med teater

Etter opptredenen ble Santino Rodriguez Musæus intervjuet av programleder Solveig Kloppen.

– For en gjeng!, utbrøt hun.

– Dere har snakket mye om spillegleden deres og i kveld sang dere «kom og bli med». Hva vil dere si til de som sitter nå og tenker at «det ser så gøy ut å spille teater, men jeg vet ikke om jeg tør»?, lurte hun.

– Da vil jeg anbefale å begynne i barneteater. Fordi samholdet vi får i denne gruppa er helt fantastisk, svarte Musæus.

– Det synes!, repliserte Kloppen.

Dommerne ble rørt

I dommerpanelet satt Janne Formoe, Mia Gundersen, Mona Berntsen og Bjarne Brøndboe.

– Det jeg tenker og blir så rørt, og glad over, den enorme spillegleden dere har. Og jeg satt og tenkte når jeg så på det her, at jeg håper alle i alle byer, og alle kommunepolitikere ser på, for alle burde ha et barneteater. For uansett hva dere skal drive med når dere blir voksne, så kommer dere til å glede av denne tida resten av livet. Og det kommer til å gi dere trygghet i det voksne liv også. Og dere er så skjønne! Det handler om fantasi, å skape sin drømmeverden som man kan gå inn og ut av. Og jeg elsker det, det er nydelig!, sa Janne Formoe.

Mia Gundersen tenkte tilbake på sin egen barndom, etter å ha sett FBUT sin opptreden.

-– Jeg sitter her og er så takknemlig fordi jeg også er fra barneteateret. Jeg ble utrolig mobbet på skolen og barneteateret ble min redning. For det samholdet jeg ser hos dere, det e rnoe som alle har noe å lære av. Og akkurat, jeg håper kommunepolitikerne sitter og ser på i det ganske land og forstår viktigheten av barneteater. Dette her var overskudd og glede, og det var fantastisk kjekt å se på dere!

Mona Berntsen var også imponert, men hadde også ønsket seg mer "krutt" fra den foreldredrevne teatergruppa i finalen:

– For meg, så sitter jeg og er overrasket over hvor mange dere er, over hvor mange barn dere er, og hvor mye som skjer på én gang. Dere sprer glede, dere lager et univers som er deres eget. Også liker jeg at dere gjør en medley av så mange forskjellige verdener og acts her. Og jeg må også si at jeg har likt deres andre acts bedre. Det har vært hakket mer punch og sterkere som nummer, men fortsatt så er jeg fornøyd med det dere gjør i dag, sa hun.

– Jeg elsker Fredrikstad Barne-- og ungdomsteater! Jeg synes dere er helt fantastiske, og dere gir faktisk frivilligheten et ansikt. Også vet jeg at det står noen blant dere som kanskje har fått noen millimeter mer mestringsfølelse og er tryggere i livet deres i dag enn for et år siden. Takk!, sa Bjarne Brøndboe etter kveldens opptreden.

LES OGSÅ: – Vi føler vi representerer hele Teater-Fredrikstad (Demokraten+)

Mer fra Dagsavisen