– Mishandlet kvinne med gassbrenner

En mann og en kvinne er tiltalt for sammen å ha utsatt en kvinne i Fredrikstad for grov vold som bærer preg av mishandling og ga offeret sterke smerter.

De tre involverte befant seg i en leilighet i Fredrikstad sentrum en søndag i november i fjor, da den tiltalte kvinnen (31) og den tiltalte mannen (40) skal ha overfalt den fornærmede kvinnen.

Les også: Seriekriminell siktet for 18 lovbrudd på tre måneder

Kan få ti år i fengsel

Ifølge tiltalebeslutningen mot de to, skal de ha forsøkt å kvele voldsofferet med et grep rundt halsen hennes og/eller ha brukt en gjenstand med den samme intensjonen. Fornærmede skal også ha blitt utsatt for slag mot hodet og i tillegg brent flere steder på kroppen med en gassbrenner.

Gassbrenneren skal de to tiltalte ha brukt på håret hennes, på en arm og et bein. Påtalemyndigheten anser skadene de påførte kvinnen som grove, fordi de medførte sterke smerter, er utøvd av flere i fellesskap, har karakter av mishandling og er påført ved bruk av et særlig farlig redskap.

Øvre strafferamme for grov vold er ti års fengsel. Saken skal opp for Fredrikstad tingrett i starten av november i år.

Les også: Mann pågrepet etter tyveri- og innbruddsraid (Demokraten+)

På byen med jaktkniv

Tiltalebeslutningen som skal behandles omfatter også andre forhold, som oppbevaring av narkotika, blant annet 47,5 gram amfetamin. Dette er de begge anklaget for.

Den tiltalte kvinnen er også anklaget for besittelse av en mindre mengde marihuana i kvinnefengselet i Sarpsborg og for å ha truet med å drepe den samme kvinnen som hun skal ha utsatt for grov vold.

Tre uker etter hendelsen i en sentrumsleilighet, skal kvinnen en fredagskveld ha uttalt at hun skulle drepe fornærmede, før hun skal ha gått ut i byen med en jaktkniv med 14 centimeter langt knivblad.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Demokraten og Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.