Mannen som ble funnet død i Askim søndag, ble drept, viser obduksjonsrapport

Mannen i 40-årene som ble funnet livløs utenfor hjemmet sitt i Askim søndag, ble drept, opplyser politiet. De ber om tips i saken.

Av: NTB - Helle Høiness

Politiet ber folk som har vært i området ved Tømmeråsveien mot Sekkelsten like utenfor Askim sentrum søndag mellom klokken 17 og 22, om å ta kontakt.

Mannen i 40-årene som ble funnet drept i Askim, er Christian Halvorsen, opplyser politiet i en pressemelding.

Tekniske undersøkelser

– Vi er veldig interessert å få kontakt med vitner som var i området i denne tidsperioden, sier politiinspektør Agnes Beate Hemiø i Øst politidistrikt til NTB.

Politiet sier de fortsetter etterforskningen etter at det er klart at mannen i 40-årene ble drept. De skal blant annet gjennomføre flere tekniske undersøkelser.

Hemiø sa mandag at flere vitner skulle avhøres. Politiet ville ikke si om det var flere på stedet der mannen ble funnet, eller om varsleren var en tilfeldig forbipasserende. Mannen ble funnet livløs utendørs, like ved sitt eget hjem, søndag kveld og erklært død etter kort tid.

Bevæpnet

– Jeg kan ikke si mer om hvorfor, men politiet fant ut at det var riktig å være bevæpnet. Det var på bakgrunn av meldingen som kom inn, sier hun.

Politiet mente allerede mandag at omstendighetene rundt dødsfallet var uklare og satte i gang krimtekniske undersøkelser. Kripos har bistått, og det brukes også politihunder.

Mannens pårørende er varslet. Av hensyn til etterforskningen vil politiet ikke ut med flee opplysninger i saken.

Hittil i år har politiet her i landet startet etterforskning av 13 drapssaker med 15 ofre:

* 10. januar: Like før midnatt blir 21 år gamle Halil Kara skutt av en maskert gjerningsperson ved Prinsdal Grill i Prinsdal i Oslo. I tillegg blir en mann knivskadd i et basketak med gjerningspersonen, men får ikke livstruende skader. Fem menn er siktet for drap eller medvirkning til drap. En av dem er 18 år, mens de andre er i 20-årene.

* 13. januar: En 43 år gammel mann og en 29 år gammel kvinne blir funnet døde sammen med blodige gjenstander ved Osavatnet i Bergen. Begge er kjent for politiet fra før. Politiets teori er at de to ble drept på et hospits i Møllendalsveien og fraktet til Osavatnet i bil. Ifølge flere medier hadde ofrene omfattende stikkskader. Fem menn, tre i 30-årene, en i 50-årene og en i 20-årene, er siktet for drap eller medvirkning til drap.

* 17. januar: 34 år gamle Roar Engelund dør etter en voldshendelse på en institusjonsbolig for pasienter med rus- og psykiatrilidelser i Hov i Søndre Land. En 42-årig mann blir siktet for drap. Han blir i mars funnet død i Oslo fengsel. Ytterligere tre menn som først siktes for kroppskrenkelse, er løslatt. Engelund var bosatt på institusjonen, og både drapssiktede og de tre som ble løslatt, har en tilknytning til denne.

* 2. februar: Thea Halvorsen Braavold (31) blir funnet død i en leilighet nær Sandefjord sentrum. Den 45 år gamle kjæresten hennes er siktet for drap. Han er dømt for et drap på 2000-tallet og ble løslatt i 2018.

* 16. mars: En mann dør etter slåssing i en bolig på Lisleby i Fredrikstad. Den foreløpige obduksjonsrapporten konkluderer med at mannen døde av kvelning. En mann i 40-årene er siktet i saken.

* 24. mars: En mann i 50-årene blir funnet død i en bygning med flere boenheter i Skolegata i Gjøvik sentrum. En kvinne i 20-årene blir pågrepet på stedet og siktet for drap.

* 7. april: Tirhas Tekle Kifllay (33) blir funnet død i fjæra ved Trolla i Trondheim. Kvinnens 34-årige ektemann blir samme kveld pågrepet og siktet for drap. Det er ikke kjent når Kifllay døde, men politiet mener at hun ikke var i live etter 28. mars. De tror hun ble drept med kniv hjemme. Kvinnen kom til Norge som asylsøker fra Eritrea i 2011.

* 28. mai: 34-årige Kristian Løvlie blir funnet død av stikkskader i en bil utenfor et kjøpesenter på Rotnes i Nittedal etter å ha vært savnet siden kvelden før. En mann i 40-årene bosatt i Nittedal er pågrepet og siktet for drap. Den døde var involvert i en familiebedrift som eier boligen som den siktede leier.

* 30. mai: En kvinne i midten av 50-årene blir funnet død i en enebolig på Brattholmen på Sotra i Øygarden kommune. Hennes sønn, som er tidlig i 20-årene, blir kort tid etter pågrepet av politiet og siktet for drap.

* 9. juni: Kjartan Slettemoen Hodne (35) blir knivstukket i Haraldsgata i Haugesund sentrum. En 37 år gammel mann blir siktet for drapsforsøk. Den skadde dør på sykehus, og siktelsen skjerpes til drap.

* 24. juni: En kvinne i 20-årene og en mann i 30-årene blir funnet døde i en bolig i bydelen Storhaug i Stavanger. En mann i 40-årene er siktet for drap på begge. Politiets opplysninger tilsier at alle de tre er syriske asylsøkere. Ifølge Stavanger Aftenblad skal de døde være den drapssiktedes ekskone og hennes nye kjæreste.

* 1. juli: En kvinne i 60-årene dør etter å ha blitt knivstukket i en bolig i Balders vei i Halden. Kvinnens sønn, som er i 30-årene, er siktet for drap.

* 12. juli: En utenlandsk statsborger blir funnet død på en privatadresse på Fergeland i Steinkjer. Politiet anser dødsfallet som mistenkelig, og en mann er siktet for drap.

* 12. juli: En mann i 40-årene blir funnet død i Askim, og politiet anser dødsfallet som mistenkelig. Tirsdag 14. juli bekrefter politiet at Christian Halvorsen ble drept. Ingen er mistenkt eller pågrepet i saken.

(©NTB)