Stekende sol og tilhørende varmegrader, kø foran vannstasjonene og busser i shuttle-trafikk mellom sentrum og Ekebergsletta. Og flere tonn med rock. Det er ingen tvil om at årets festival var det folk trengte. Og folket, de kom fra nær alle landets kommuner.
Fem av bandene på plakaten hadde ett, flere eller samtlige medlemmer fra Fredrikstad. Og dersom du ikke var der, eller gjerne vil ha et gjensyn, har vi samlet en serie bilder fra hjembyrock-konsertene her.
Kampfar
Vokalist Per-Joar Spydevold er fra Gressvik, og bassist Jon Bakker er fra Rolvsøy, men musikken til Kampfar er kjent over hele verden.
Fredrikstad-bandet ble startet i 1994. (TRINE SIRNES)
Publikum under Kampfar-konserten. (TRINE SIRNES)
Ole Hartvigsen kom inn som gitarist i 2010, etter at Thomas Andreassen fra Rolvsøy ga seg. (TRINE SIRNES)
Det er 26 år siden Kampfars debut-EP med samme navn ble sluppet, men de har på ingen måte gått i glemmeboka. (TRINE SIRNES)
Jon Bakker fra Rolvsøy var med å starte bandet i 1994. (TRINE SIRNES)
Kampfars vokalist Per-Joar «Dolk» Spydevold er fra Gressvik. (TRINE SIRNES)
Bandet består av fire fredrikstadgutter og en svenske bosatt i samme by; Trond Andreassen på vokal, Knut-Øyvind Olsen på bass, Svenn Poppe på orgel/piano, Fredrik Gretland på gitar og Johan Edvardsson på trommer.
Det ble en litt annerledes lørdag da festivalpublikummet våknet til nyhetene om skyting utenfor London Pub. Her er vokalist Trond Andreassen, med en hyllest til kjærligheten i bakgrunnen. (TRINE SIRNES)
Ricochets startet i 1998, men ble oppløst i både i 2001 og 2009. Da de startet opp igjen i 2019, fikk de med seg Fredrik Gretland på gitar. (TRINE SIRNES)
Ricochets har dratt publikum i snart 25 år- (TRINE SIRNES)
Det var mer enn godt oppmøte foran scenen da Ricochets spilte lørdag. (TRINE SIRNES)
Bassist Knut-Øyvind Olsen har vært med fra starten. (TRINE SIRNES)
Svenn Poppe på piano har vært i to omganger. Fra 2002 til 2009, og fra oppstarten igjen i 2019. (TRINE SIRNES)
Det legendariske boogierockbandet så dagens lys i 1984, og siden 1986 har Bjørn Müller fra Fredrikstad stått for vokalleveransen. Sammen med gitarist Hans Petter Baarli, bassist Gaute Vaag og mossetrommisen Jonas Kjærnsrød, overbeviser de fortsatt.
Bjørn Müller er to meter med rock. (TRINE SIRNES)
Hans-Petter Baarli har vært med fra start, men han er også å se i tribute-bandet Valentourettes, som hyller Jokke. (TRINE SIRNES)
Det blir fort tett foran scena når nærmere førti år med rockehistorie opptrer. (TRINE SIRNES)
Magnus Grønneberg, selveste, har fronta CC Cowboys siden 1989. (TRINE SIRNES)
Da CC Cowboys ble gjenforent i 2003, etter fem års hvile, var det Per Vestaby som tok over basslinjene etter både Håvard Eidsaunet og Anders Grønneberg. (TRINE SIRNES)
Publikum under CC Cowboys. (TRINE SIRNES)
I 2020 kunne bandet feire at de har gitt ut plater i 30 år. De fikk Spellemannspris allerede etter første album. (TRINE SIRNES)
Nåja, selv om Åge Sten Nilsen, alias Glam, egentlig er fra Sarpsborg, så har han bodd såpass lenge i Fredrikstad at han anses som vår. Glam-rock bandet ble grunnlagt i Halden i 2001. De åpnet lørdagen med å holde ett minutts stillhet for de som mistet livet under skytingen utenfor London Pub natt til lørdag, og fikk med seg tusenvis av mennesker på markeringen.
Åge-Sten Nilsen har med bandet både vunnet Melodi Grand Prix, og varmet opp for Kiss. (TRINE SIRNES)
Publikum under Wig Wam-konserten. (TRINE SIRNES)
I 2013 ble bandet oppløst, men syv år etter gjorde de comeback. En ekstra boost ble det når HBO Max-serien «Peacemaker» brukte flere av Wig Wams låter. (TRINE SIRNES)
Det var kanskje varmt, men pyro må til uansett! (TRINE SIRNES)