Debatt

Nå er fire friske trær fjernet

Hvem i all verden har bestemt at raden med lindetrær i veien fra bybrua mot Gamlebyen er hogd ned?

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Er de felt med kommunens velsignelse eller er det andre som har beordret dette?

Lind kan bli opptil fem hundre år gammel og treet tåler meget godt forurensning og beskjæring. Vi vet jo nå at trær kan ta til seg CO₂. Trær er viktige i eksosfylte gater, og når trær og planter blir erstattet med asfalt og betong, fordamper ikke lenger vann fra jord og blader. Det finnes mye forskning om dette.

Det er fint å komme fra rundkjøringen ved brua mot Gamlebyen, Kongsten og Nabbetorp. Gatene er kantet med vakre trær. Nå er fire friske trær fjernet. De sto i sitt fagreste skrud og det er en sorg at de nå er borte. Bildet viser den siste stubben. Ennå sitter det noen blader igjen. Vi talte årringene. Treet var nærmere tretti år gammelt.

Trær trenger vern og respekt. Hvem tok avgjørelsen om felling?